İsrail dünyada kürk satışını yasaklayan ilk ülke oldu Örnek alınacak karar! | DÜNYA
DOLAR

32,5038$% 0.08

EURO

34,7826% -0.12

STERLİN

40,2943£% -1.04

GRAM ALTIN

2.496,26%0,50

ÇEYREK ALTIN

4.252,00%0,18

a
  • Baykuş Haber
  • DÜNYA
  • İsrail dünyada kürk satışını yasaklayan ilk ülke oldu Örnek alınacak karar!

İsrail dünyada kürk satışını yasaklayan ilk ülke oldu Örnek alınacak karar!

İsrail dünyada kürk satışını yasaklayan ilk ülke oldu Örnek alınacak karar! Radikal İslamcı ve ihvancılar ile anlaşamayan İsrail devleti tüm dünya üzerinde bir karar alarak tarihe geçti ve dünya üzerinde ilk kürk satışını yasaklayan devlet ve ülke olarak tarihe geçti.

MÜSLÜMANLARIN YAPAMADIĞINI İSRAİL YAPTI!

Müslüman devletlerin ve Hristiyan devletlerin yapamadığı yasayı kabul eden ve yayınlayan İsrail devletine hayvan severler olumlu tepki verirken Av için ülkede bulunmak isteyenler ise büyük şok yaşadı!

Hayvan severlerin hayvana şiddete hayır kampanyası ile örnek olacak davranışa imza atan İsrail devletini diğer devletlerin ‘de izlemesi bekleniyor.

İsrail, moda endüstrisinde kürk alım-satımını yasaklayarak dünyada bunu gerçekleştiren ilk ülke oldu. İsrail Çevre Koruma Bakanı Gila Gamliel yaptığı açıklamada, “Kürk endüstrisi dünya çapında yüz milyonlarca hayvanın ölümüne neden oluyor ve tarif edilemez bir zulüme ve acılara neden oluyor” dedi.

Gamliel ifadelerini, “Moda endüstrisi için yabani hayvanların derisini ve kürkünü kullanmak ahlak dışı ve kesinlikle gereksiz. Bu düzenlemeleri hayata geçirmek, İsrail moda endüstrisini daha çevre dostu ve hayvanlara karşı çok daha duyarlı hale getirecek” şeklinde sürdürdü.

Hayvan hakları örgütü Animals Now kararı, “tarihi bir dönüm noktası” olarak tanımlayarak, “Sayısız hayvan kürk endüstrisinin cehenneminden kurtarılacak” dedi.

Başka bir hayvan hakları örgütü PETA ise yasak kararının, ‘sayısız tilkiyi, vizonu, tavşanı ve diğer hayvanları acımasızca öldürülmekten’ kurtaracağını söyledi.

-The Jerusalem Post

 

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Türkiye, AB için Rusya veya Çin’den daha ciddi bir tehdit unsuru denildi!

HIZLI YORUM YAP