İsmailağa cemaatinin lideri Hasan Efendi Evliya mı? | DÜNYA
DOLAR

32,5847$% 0.03

EURO

34,8876% 0.1

STERLİN

40,7822£% 0.29

GRAM ALTIN

2.424,62%0,08

ÇEYREK ALTIN

4.057,00%0,15

a

İsmailağa cemaatinin lideri Hasan Efendi Evliya mı?

İsmailağa cemaatinin lideri Hasan Efendi Evliya mı? Sosyal medyada bir süredir dönen ve Mahmut efendi öldükten sonra yerine geçen isim hakkında çeşitli videolar ortaya çıktı, videolar özellikle Hasan Efendi denen kişinin Allah dostu, evliya gibi sözler ile videolar yapılması dikkat çekti.

Hasan Efendi Evliya mı?

Konuyla ilgili olarak İslam dini bu konuda, açıklık getirmemekle birlikte tarikat ve cemaat inanışında bu tarz olayların ve söylemlerin olmasının İslam dini ile alakası olmadığı ‘da ortaya çıktı.

İslam dininde bu tarz söylemlerin olmadığı cemaat müritlerinin kendi fikirlerini beyan ettiğini biliniyor. İslam dini ve Kuran okuyanların ise Kerametin yalnızca Allah’tan olduğu ve kimin Allah dostu olup olmadığı konusunda kurana bakılması gerektiğini savunuluyor.

Bir çok cemaat ve tarikat kendi şeyh ( yaşı adam ) denen kişileri Allah dostu evliya gibi anmalarının sebebi ise cemaatlerinin yükselmesini sağlamak ve dikkat çekmek olduğu biliniyor.

Bir çok kişi tarikat ve cemaat konusunda uyarıda bulunuyor Uzak durun son derece tehlikeli ve insanları putlaştıran ve radikal grupların sayısının artması toplumda büyük huzursuzluk vermeye devam ediyor. 

Dünyada her geçen gün sayısız evliya ve Allah dostu gibi kavramların ise radikal grupların ekmeğine yağ sürdüğü ortaya çıkmıştı.

Baykushaber.com/ Dünya Haberleri / İslam

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

ABD’den Türkiye ile Suriye arasındaki normalleşme adımlarına veto: Desteklemiyoruz

HIZLI YORUM YAP