Iraklı Şii lider Sadr: Bağdat'ta OHAL ilan edilsin | DÜNYA
DOLAR

32,3701$% 0.15

EURO

35,0364% -0.16

STERLİN

40,9645£% 0.14

GRAM ALTIN

2.324,50%0,23

ÇEYREK ALTIN

4.003,00%-0,26

a

Iraklı Şii lider Sadr: Bağdat’ta OHAL ilan edilsin

Irak’ta insanların katleden katil Şii Sadr Hareketi lideri Mukteda es-Sadr, ABD Bağdat Büyükelçiliğine yapılan füze saldırısının ardından Bağdat’ta olağanüstü hal (OHAL) ilan edilmesini talep etti.

Sadr, yaptığı açıklamada, ABD Bağdat Büyükelçiliğine yönelik saldırıya ilişkin, “Sivillerin hayatını riske atmak milislerin işidir, bunu daha önce belirtmiştik. Kimsenin devlet kontrolü dışında silah taşıma hakkı yoktur.” ifadelerini kullandı.

“Hükümet, Bağdat’ta OHAL ilan etmeli ve sivillerle, yabancı misyon temsilciliklerinin güvenliğini sağlamak için sadece orduyu kullanmalı.” diyen Sadr, söz konusu güvenliğin sağlanmasında rol almaya hazır olduğunu belirtti.

Açıklamasında, Meclise de seslenen Sadr, ABD askeri işgalinin sonlandırılması için ABD Bağdat Büyükelçiliğiyle müzakerelere başlaması çağrısı yaptı.

Iraklı Şii siyasi ve dini lider Sadr, ABD Büyükelçiliğinin de bu tür saldırılara karşılık vermemesini, bunu hükümete bırakmasını istedi.

ABD Bağdat Büyükelçiliğine füzeli saldırı düzenlenmişti. Hükümet saldırının kimin tarafından yapıldığı bilgisini paylaşmasa da bu tür saldırıların İran’a yakın bazı Şii milis gruplar tarafından düzenlendiği iddia ediliyor.

KAYNAK : AA

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Regeni krizi çığ gibi büyüyor…

HIZLI YORUM YAP