Irak'ın FETÖ'sü Şeyh Nehro Kesnezani! Kadiri tarikatı CİA'nın maşası! | DÜNYA
DOLAR

32,6014$% 0.39

EURO

34,8063% 0.2

STERLİN

40,6498£% 0.12

GRAM ALTIN

2.494,71%0,42

ÇEYREK ALTIN

4.272,00%-0,12

a

Irak’ın FETÖ’sü Şeyh Nehro Kesnezani! Kadiri tarikatı CİA’nın maşası! Son yıllarda Tarikat ve özellikle radikal İslamcı gruplara k vererek bir grup oluşturan azı devletlerin, özellikle IRAK ve Suriye gibi bölgelerde kimlere destek verdiği ise ortaya çıkıyor!

IRAK’IN FETÖSÜ Kesnezani

Saddam 33 yıllık diktatörlüğünde, birçok karşı ihtilal, suikast vartalarını atlatmıştı. Ancak “tarikatın” metodu hepsinden farklıydı. CIA tarafından desteklenen tarikat Saddam’ın yatak odasına kadar girdi.

Irak’ın Süleymaniye kentindeki Kesnezani tarikat evinde Hazreti Muhammed’in doğum günü sebebiyle “Mevlit Kandili” programı düzenlendi. Programda Kadiri Kesnezani Tarikatı lideri Şeyh Nehro Kesnezani de hazır bulundu. Ancak bu tarikatın asıl özelliği istihbarat kuruluşlarıyla girdiği yakın ilişkiler. Kürtçe anlamı ”kimse bilmiyor” olan Kesnezaniler’in ülkenin direnilmeden işgal güçlerine teslim edilmesinde önemli rol oynadığı öğrenilince cemaat dünya kamuoyunun ilgisini çekmeye başlamıştı. Kesnezani, Irak’ın Süleymaniye vilayetindeki Kürt aşiretlerindendir. Aşiret liderleri aynı zamanda Kadiri tarikatı şeyhlerindendir. Tarikat, Kadiri ekolünden olsa da zamanla şiş sokma, ateş yutma ve cam parçaları yeme gibi Kadirilikle ilgisi olmayan tavırlar müritler arasında görülmeye başlandı. 1980’li yıllardan itibaren halk dışında devlet kademelerinde de mensupları çoğalan tarikat,  Saddam Hüseyin’in yatak odasına kadar hakim olmuştur. Kesnizani Şeyhi Muhammed’in Irak’ın işgalinden önce ABD ile anlaşarak Iraklı askerlerin işgal güçlerine karşı direnişe geçmesine mani olduğu iddia edildi.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

İran’da hapishanede yangın! Silah sesleri yükseldi, İran Halkı Radikal İslamcı Mollalara direniyor

HIZLI YORUM YAP