İngiliz merkezli medyadan flaş iddia: Finlandiya ve İsveç yaz aylarında NATO'ya katılmaya hazırlanıyor | DÜNYA
DOLAR

32,3831$% 0.19

EURO

35,0502% -0.08

STERLİN

41,0767£% 0.42

GRAM ALTIN

2.325,40%0,27

ÇEYREK ALTIN

4.022,00%0,45

a
  • Baykuş Haber
  • DÜNYA
  • İngiliz merkezli medyadan flaş iddia: Finlandiya ve İsveç yaz aylarında NATO’ya katılmaya hazırlanıyor

İngiliz merkezli medyadan flaş iddia: Finlandiya ve İsveç yaz aylarında NATO’ya katılmaya hazırlanıyor

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş devam ederken, Kuzey’deki ülkeler NATO’ya girme planları yapıyor. İngiliz The Times gazetesi, Finlandiya ve İsveç’in bu yaz NATO’ya katılmaya hazırlandığını yazdı.

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş, Soğuk Savaş yıllarının iki kutuplu dünyasını yeniden şekillendiriyor. Kuzey’deki savaş nedeniyle kendi güvenlerinden endişe eden ülkeler, NATO’ya katılım için planlamalar yapıyor.

Ukrayna’nın NATO’ya girme planı, Kiev adına olumsuz sonuçlanırken, İngiliz The Times gazetesinde çarpıcı iddia gündeme geldi. Bölge ülkelerinden Finlandiya ve İsveç’in birliğe dahil edilmesi için çalışmaların yürütüldüğü belirtildi.

“BU YAZA İTTİFAKA KATILACAKLAR”

Gazetede yer alan habere göre, konuyla ilgili bir yetkili, “Rusya’nın büyük bir stratejik hata yaptığını” belirterek söz konusu iki ülkenin yaz aylarında ittifaka katılmaya hazır göründüğünü ifade etti.

ABD’li yetkililer, NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı’nda Finlandiya ve İsveç’in üyeliğinin görüşüldüğünü söyledi. Haberde, Finlandiya’nın haziran ayında, İsveç’in de onu müteakip başvuru yapmasının beklendiği vurgulandı.

NATO toplantısında Finlandiya ve İsveçli yetkililer Genel Sekreter Stoltenberg ilegörüşmeler gerçekleştirmişti

RUS VEKİL TEHDİT ETMİŞTİ: ONLARI BİTİRİRİZ

Rus milletvekili Vladimir Dzhabarov, Finlandiya’nın NATO’ya katılmasının ‘korkunç bir trajedi’ olacağını belirterek tehditler savurmuştu.

 

Finlandiya’nın NATO’ya katılması durumunda Rusya’nın “meşru hedefi” olacağını belirten milletvekili “Finlandiya bu hamlesi ile ülkelerinin yok edilmesini güvence altına alır” ifadelerini kullanmıştı.

 

Önerilen video;

 

KAYNAK: THE TİMES
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Pakistan Imran Khan için sokağa döküldü

HIZLI YORUM YAP