Hz Muhammed s.a.v zamanında rabıta var mıydı? | DÜNYA
DOLAR

32,3496$% 0.3

EURO

35,1215% -0.04

STERLİN

41,0894£% 0.15

GRAM ALTIN

2.304,85%1,21

ÇEYREK ALTIN

3.967,00%0,00

a

Hz Muhammed s.a.v zamanında rabıta var mıydı?

Hz Muhammed s.a.v zamanında rabıta var mıydı? Bir çok ehli tarih kişinin Rabıta olarak şeyhini düşünmesi onu sevmesi ona kalben bağlanması ve yol gösterini olarak tercih ettikten sonra yapmış olduğu  ritüeldir rabıta, Akşam namazından sonra yapılmaktadır.

İslam alimlerinin ehli tarikler dışında herhangi bir kaynakta rabıta ile ilgili olarak herhangi bir ayet olmamakla beraber Ehli tarikat genel olarak bazı ayetlerin açıklamasını örneğin

ali imran suresi 200. ayeti değiştirmiş ve içerisinde rabıta eklemiştir.

Ayetin gerçek tefsiri ise:

200 . Ey iman edenler! Sabredin, sabırda yarışın/birbirinize sabrı tavsiye edin ve nöbet tutun. Allah’tan korkup sakının ki kurtuluşa eresiniz.

Bu temel bir kaç ehli tarik mealde geçtiği görülmüştür.

İslamiyetin ilk halifesi ve 4 halifesinde rabıta gibi bir ritüel görüldüğüne dair delil yoktur.  Bunla ilgili ayet ve hadis yoktur.

CİNLENEBİLİRSİNİZ!

Bir çok zikir enerjiyi düşürmekle birlikte kişinin şirke bulaşması onu İslamiyet’in dışına çıkması farklı boyutlara kapılar açmaktadır. Hz Muahmmed2in yapmadığı ve öğüt vermediği davranışlar ve öğretiler sünnet değildir.

İslami kaynaklarda rabıta Hindistan budizm ritüellerine uygundur olarak benzerlik taşır. Rabıta ise Hindistan’da olan ehli tarih ehli sünnet olmayan cemaatlerin davranışları ve radikal İslamcıların öğretisi olarak bilinmektedir.

 

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Büyükelçilikler açıklama yaptı: Geri adım mı attılar

HIZLI YORUM YAP