HPG "İstanbul’daki patlamayla herhangi bir ilişkimiz yok" açıklaması yaptı! | DÜNYA
DOLAR

32,5382$% 0.31

EURO

34,5672% 0.15

STERLİN

40,4322£% 0.06

GRAM ALTIN

2.491,23%0,34

ÇEYREK ALTIN

4.264,00%1,12

a
  • Baykuş Haber
  • DÜNYA
  • HPG “İstanbul’daki patlamayla herhangi bir ilişkimiz yok” açıklaması yaptı!

HPG “İstanbul’daki patlamayla herhangi bir ilişkimiz yok” açıklaması yaptı!

HPG “İstanbul’daki patlamayla herhangi bir ilişkimiz yok” açıklaması yaptı! Bebek Katilleri saldırıyı üstlenmedi. Konuyla ilgili emniyet ve istihbarat çalışmalarına devam ederek tüm sorumlulara operasyon yapılması gündemde.

PKK’nin askeri kanadı HPG, yaptığı yazılı açıklamayla, dün Taksim’de İstiklal Caddesi’nde gerçekleşen bombalı saldırıyla ilişkileri olmadığını söyledi.

PKK’nin Murat Karayılan yönetimindeki askeri kanadı HPG (Hêzên Parastina Gel – Halk Savunma Güçleri) “İstanbul’daki patlamayla herhangi bir ilişkimiz yok” açıklaması yaptı.

Taksim’de İstiklal Caddesi’nde dün saat 16.20’de gerçekleşen bombalı saldırıda son bilgilere göre 6 kişi yaşamını yitirdi, 2’sinin durumu ağır olmak üzere 81 kişi yaralandı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü, saldırının failinin Afrin’den Türkiye’ye giren Suriye uyruklu Ahlam Albashır olduğunu ve Küçükçekmece’de yakalandığını duyurdu. Emniyetin açıklamasında “Şahıs yapılan sorgusunda, PKK/PYD/YPG terör örgütü tarafından özel istihbarat elemanı olarak yetiştirildiğini ve Afrin üzerinden ülkemize eylem yapmak için kaçak yollarla giriş yaptığını beyan etmiştir. PKK/PYD/YPG terör örgütünün Suriye Kobani’deki merkezinden İstanbul’da eylem talimatı alarak 13.11.2022 Pazar günü saat 16:20 sıralarında Bombalı eylemi gerçekleştirdiğini ve kaçtığını beyan etmiştir” ifadeleri yer aldı.

HPG ise yaptığı yazılı açıklamada olayla ilişkilerinin olmadığını ve sivilleri hedefleyen eylemleri kabul etmediğini söyledi. Açıklamada “Türkiye zemininde sivil insanları herhangi bir biçimde hedeflememiz söz konusu olamaz” ifadeleri yer aldı. (HABER MERKEZİ)

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

İtalya başbakanı: Göçmen gelişlerini yönetmek için Türkiye’ye milyarlarca Euro harcadık dedi!

HIZLI YORUM YAP