HAFTER'e darbe üstüne darbe: Rus hava savunma sistemi yok edildi. | DÜNYA
DOLAR

32,5038$% 0.08

EURO

34,7826% -0.12

STERLİN

40,2943£% -1.04

GRAM ALTIN

2.496,26%0,50

ÇEYREK ALTIN

4.252,00%0,18

a

HAFTER’e darbe üstüne darbe: Rus hava savunma sistemi yok edildi.

HAFTER’e darbe üstüne darbe: Rus hava savunma sistemi yok edildi.

Libya ordusu,  Hafter milislerine BAE’nin temin ettiği Terhune kentindeki bir Rus  hava savunma sistemini daha imha ettiklerini açıkladı. Sosyal medyada hızla yayılan görüntülerde Libya ordusuna ait SİHA’ların bir Rus savunma sistemi Pantsir’i daha imha ettiği görüldü.

HAFTER’E AİT RUS YAPIMI PANTSİR İMHA EDİLDİ

Libya Ordusu’nun ” Öfke Volkanı ” adı altında yürüttüğü Operasyonun Sözcüsü Abdulmalik el-Medeni, AA muhabirine verdiği Röportaj, Libya ordusuna ait (SİHA) silahlı insansız hava aracının , Terhune kentinde Hafter’in gayri meşru milislerine BAE’nin temin ettiği Rusya teknolojisi olan Pantsir hava savunma sisteminin imha ettiğini duyurdu.

 

HAFTER'E AİT RUS YAPIMI PANTSİR İMHA EDİLDİHAFTER’E AİT RUS YAPIMI PANTSİR İMHA EDİLDİHAFTER'E AİT RUS YAPIMI PANTSİR İMHA EDİLDİ

Bir diğer yandan , sosyal medyada ve yerel basında Libya ordusuna ait SİHA’nın bir hangarın içini vurduğu görüntüler gündem oldu.

Libya ordusu, ülkenin batısındaki stratejik öneme sahip olan Vatiyye Askeri Hava Üssü’nü Hafter’in gayri meşru milislerinden geri almasının ardından, üste milislere BAE’nin verdiği aynı tipte bir hava savunma sistemini ele geçirdiklerini kamuoyuna duyurmuştu.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Hafter’in kalesi düşütü BEA’yi korku sardı

HIZLI YORUM YAP