Gürcistan da Afganistan'daki askerlerini geri çağıracak | DÜNYA
DOLAR

32,5706$% 0.08

EURO

35,0051% 0.47

STERLİN

40,6567£% 0.2

GRAM ALTIN

2.429,30%0,27

ÇEYREK ALTIN

4.063,00%0,22

a

Gürcistan da Afganistan’daki askerlerini geri çağıracak

Gürcistan resmi hükümeti, 2004’ten bu zaman kadar Afganistan’da görev yapan askerlerini geri çağıracağıonı duyurdu…

 

 

Gürcistan Başbakanı İrakli Garibaşvili, NATO’nun Afganistan’daki misyonunu bu yılın eylül ayına kadar sona erdirmeye karar verdiğini hatırlatarak, “Buna göre, NATO ile mutabık kalınan programa göre Gürcü birlikleri de Afganistan’ı terk edecek” açıklamasını yaptı.

860 ASKER GÖREV YAPIYOR

Gürcistan’ın NATO ile entegrasyon sürecinin devam ettiğini belirten Garibaşvili, NATO’nun ortak ülkesi olarak Gürcistan silahlı kuvvetlerinin Afganistan’da 2004’den beri görev yaptığına işaret etti:

“Ülkemiz, (NATO’nun Afganistan’daki) Kararlı Destek Misyonu’na en büyük katkı sağlayanlardan biridir. 860 Gürcü askeri bugüne kadar NATO bünyesinde Afganistan’da görev yapıyor.”

TERÖRİSTLER İÇİN SIĞINAK HALİNE GELMEMESİ

Başbakan, yıllar boyunca küresel teröre karşı mücadele verdiklerinden dolayı Gürcü askerlerine teşekkür etti.

Garibaşvili, “Gürcistan için, uluslararası toplumun bir üyesi olarak Afganistan’ın bir daha asla teröristler için bir sığınak haline gelmemesi son derece önemlidir ve bu amaca katkıda bulunmaktan gurur duyuyoruz” dedi.

AFGANİSTAN’DA GÜVENLİK

Gürcistan Cumhurbaşkanı Salome Zurabişvili de açıklama yaparak, Gürcü askerlerinin NATO üyesi ülkeler ile Afganistan’da görev yapmalarından gurur duyduğunu vurguladı.

Gürcü askerlerin NATO ülkeleri ile beraber düzenli olarak Afganistan’dan çekileceğini belirten Zurabişvili, “Afganistan’da, Gürcistan ile NATO müttefik ülkelerinin oluşturmaya çalıştığı barış ve güvenlik ortamının gelecekte de sürdürülmesi şarttır” dedi.

 

KAYNAK: AA

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

ABD Başkanı joe Biden’dan tarihi Afganistan kararı!

HIZLI YORUM YAP