Gizli rapor ifşa oldu: 'Libya'da durduracağız' dedikten birkaç gün sonra kaçtılar | DÜNYA
DOLAR

32,3784$% 0.18

EURO

35,0591% -0.07

STERLİN

41,0508£% 0.36

GRAM ALTIN

2.324,35%0,22

ÇEYREK ALTIN

4.010,00%0,07

a
  • Baykuş Haber
  • DÜNYA
  • Gizli rapor ifşa oldu: ‘Libya’da durduracağız’ dedikten birkaç gün sonra kaçtılar

Gizli rapor ifşa oldu: ‘Libya’da durduracağız’ dedikten birkaç gün sonra kaçtılar

Gizli rapor ifşa oldu: ‘Libya’da durduracağız’ dedikten birkaç gün sonra kaçtılar

ABD’nin yayın organı Bloomberg’in ulaştığı BMGK Libya Yaptırım Komitesinin gizli raporunda, yabancı paralı askerlerin Birleşik Arap Emirlikleri’ndeki (BAE) bölgelerde kayıtlı olan “Lancaster 6 DMCC” ve “Opus Capital Asset Limited FZE” şirketleriyle teması bulunduğu ortaya çıktı.

Paralı askerlerin Haziran 2019’da  özel askeri şirket adına HAFTER’e destek için Libya’ya gittikleri ifade edilen raporda, raporun içeriği hakkında konuşan ve isminin açıklanmasını kesin bir dille istemeyen iki diplomat ise “Opus” ve “Lancaster 6” şirketlerinin Hafter güçlerini helikopter, insansız hava aracı ve siber haliyetlerle desteklediğini duyurdu.

“DURDURACAĞIZ” DEDİKTEN SONRA KAÇTILAR

Diplomatlar, raporda bahsedilen Batılı güdümlü paralı askerlerin, BM tarafından tanınan, “TÜRKİYE’nin destek verdiği Libya hükümetine silah sevkiyatını sofistike operasyonla helikopter ve botlarla durdurmayı vadettiklerini” söyledi. Güney Afrika vatandaşı olan Steve Lodge‘nin yaklaşık 20 kişilik ekibi Haziran 2019’un sonlarında Libya’ya geldiği ve birkaç gün sonra aniden botlarla Malta’ya kaçtıklarına dikkati çekilen raporda, BM uzmanlarının bu ani çekilmenin nedenini belirleyemediği kaydedildi. Batılı paralı askerlerle ilgili bilgiye de yer verilen haber’de, “Lancaster 6″nın Avustralyalı eski hava kuvvetleri pilotu Christiaan Durrant tarafından yönetildiği duyruldu.

GİZLİCE SİLAH TEMİNİ YAPILDI

Libya’ya 6 eski askeri helikopter gönderildiği ve Birleşik Arap Emirlikleri’nin Hafter’e gizli hava köprüsü yoluyla silah temin ettiği raporlarda yer alırken, ocak ayı başlarında silah taşındığı iddiaları üzerine BM soruştuma mekanizmasının en az 37 uçuşa dair soruşturma yürüttüğü bilgisi’de yer aldı.

ASKERİ TEÇHİZATIN SEVKİYATINI GİZLEMEK İÇİN KARMAŞIK ŞİRKET AĞLARI KULLANILDI

Gizli raporla  ilgili bilgi veren diplomatlar, söz konusu uçuşların askeri teçhizatın teslimatını gizlemek için BAE, Kazakistan ve İngiliz Virgin Adaları‘na kayıtlı karmaşık ve takipbi zor olan şirket ağı tarafından gerçekleştirildiğini altını çizdi.

LİBYA’DAKİ İÇ SAVAŞ

Libya’da 2011’de devrik lider Muammer Kaddafi‘nin öldürülmesinden bu yana devam eden iç savaş nedeniyle meşrutiyet krizi yaşanıyor. Uluslararası tanınırlığa sahip Libya hükumeti birlikleri ile Hafter’e bağlı güçler arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor.

TÜRK’ÜN GÜCÜNÜ GÖRDÜLER GÖRECEKLER !

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

ABD ile Çin arasında İsrail gerilimi

HIZLI YORUM YAP