Gayrimeşru Lider Hafter Bu sefer de bir diğer Gayri Meşru Lider SİSİ'ye sığındı ! | DÜNYA
DOLAR

32,5038$% 0.08

EURO

34,7826% -0.12

STERLİN

40,2943£% -1.04

GRAM ALTIN

2.496,26%0,50

ÇEYREK ALTIN

4.252,00%0,18

a
  • Baykuş Haber
  • DÜNYA
  • Gayrimeşru Lider Hafter Bu sefer de bir diğer Gayri Meşru Lider SİSİ’ye sığındı !

Gayrimeşru Lider Hafter Bu sefer de bir diğer Gayri Meşru Lider SİSİ’ye sığındı !

Gayrimeşru Lider Hafter Bu sefer de bir diğer Gayrimeşru Lider SİSİ’ye sığındı !

Darbeci Sisi, Libya’nın doğusundaki başka bir gayrimeşru silahlı güçlerin lideri darbeci Hafter’i savundu. İt it’i ısırmaz sözü bir defa daha gerçek oldu. Bununla birlikte  siyasi müttefiği Tobruk Temsilciler Meclisi Başkanı Akile Salih, Hafter’e bağlı milislerin sahada ezile ezile ağır yenilgiler almasının hemen ardından, Libya’ya yönelik yeni bir siyasi girişim başlattıklarını ve 8 Haziran’da ülke genelinde ateşkes çağrısı yaptıklarını kamuoyuna duyurdu.

 

Sisi, gerçekleştirdiği basın toplantısında yaptığı konuşmada, “Hafter ve Salih ile Libya’daki çatışmayı sona erdirmek için siyasi bir girişimde bulunma konusunda fikir birliğine vardık. Bu girişim kapsamında 8 Haziran itibarıyla tüm Libya genelinde ateşkes çağrısında bulunuyoruz.” ifadelerini kullandı.

Hafter’in siyasi alanda  müttefiği olan Tobruk Temsilciler Meclisi Başkanı Salih de daha önceden teklif ettiğine benzer şekilde, Libya’da hükümetin temelini oluşturan Başkanlık Konseyi adlı yapıda “bir başkan ve iki yardımcısının belirlenmesinin” yanı sıra “bir buçuk yıl süreyle bir geçiş döneminin” yapılmasını öngördüklerini kaydetti.

 

Libya hükümetinden anında  tepki !

Libya hükümeti Başkanlık Konseyi Üyesi de olan Eğitim Bakanı Muhammed Ammari Zayid, resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, “vatan toprağının tamamını kurtarmaya ve devlet otoritesini tahkim etmeye devam” edeceklerinin altını çizdi.

Libya Ordu Sözcüsü Albay Muhammed Kununu da kamuoyuna  yaptığı yazılı açıklamada, “Bizim savaş suçlularını (Hafter’i) televizyonda izleyecek zamanımız yok. Ordumuzun kahraman güçlerinin kaçan milislerin peşinden gidişini takip ediyoruz.” ifadelerine yer verdi.

Libya Devlet Yüksek Konseyi Başkanı Halid el-Mişri de katıldığı bir  programında, “Hafter’in gelecek müzakerelerde yeri olmadığının” sert bir dille duyurdu.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

ABD’den Libya açıklaması son dakika

HIZLI YORUM YAP