Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Irak ziyaretinde... | DÜNYA
DOLAR

32,6002$% 0.11

EURO

35,0222% 0.44

STERLİN

40,6862£% 0.16

GRAM ALTIN

2.429,87%0,29

ÇEYREK ALTIN

4.062,00%0,24

a

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Irak ziyaretinde…

Fransa Cumhurbaşkanı görevinde bulunan Emmanuel Macron, “Bağdat İş Birliği ve Ortaklık Konferansı”n da hazır bulundu  Irak’ın başkenti Bağdat’a geldi.

 

 

 

Konuk olarak çağrılan Cumhurbaşkanı’nı karşılayan Irak Başbakanı el-Kazımi, basın mensupları ile görüşmede bulundu, Irak ve Fransa’nın terör örgütü DEAŞ’a karşı ortak bir mücadele verdiğinin özellikle altını çizerek  Fransa’nın terör örgütü DEAŞ  ile mücadelede verdiği desteğini göz ardı edemeyeceklerini söyledi.

Kazımi, Macron’u “Irak’ın önemli bir dostu” olduğunu söyledi.

Macron da DEAŞ’ın, Iraklıların verdiği güzel mücadelesinin  sonucu hezimete uğradığını söyleyerek Irak’ın güvenliği ve istikrarına özellikle çok değer verdiklerini, Irak ile ilgili olarak ç0k çeşitli alanlarda ortak iş birliğine’de hazır olduğunu duyurdu.

Irak’taki hükümetin erken seçim çabalarından’da gayet hoşnut olduklarını açık bir şekilde söyleyen  Macron, yerinden hunharca gönderilen Iraklıların’da evlerine huzur içerisinde dönmesini desteklediklerini rapor edildi.

Bağdat’ta yapılan bu toplantıda “Bağdat İş Birliği ve Ortaklık Konferansı”na Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile birlikte Ürdün, İran, Mısır, Kuveyt, Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri’nden de katımlarını gerçekleştirdi.

 

 

Kaynak : ÇEPNİ/Baykuş Haber

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Ak partili yalakalar yine rezil oldu! Ne oldu bak Afganistan’dan çekildik!

HIZLI YORUM YAP