DÜNYA

Eski Gürcistan Devlet Başkanı Saakaşvili, Atina’da yumruklu saldırı

Eski Gürcistan Devlet Başkanı Saakaşvili, Atina’da yumruklu saldırı

 

Gürcistan’da 31 Ekim’de yapılacak olan parlamento seçimlerine hazırlık için Gürcü göçmenlerle buluşmak için Yunanistan’ın başkenti olan Atina’ya giden eski Gürcistan Devlet Başkanı Mihail Saakaşvili, yumruklu saldırıya uğradı.

Sputnik Gürcistan’ın aktardığına göre Mihail Saakaşvili, göçmenlerle bir araya geleceği binanın yakınında kapşonlu bir gencin saldırısına uğradı. Görüntülere göre Saakaşvili, kafasına birkaç yumruk darbesi aldı.

Olay sonucunda birkaç kişi daha yaralanırken Saakaşvili’nin saldırıya rağmen Gürcülerle buluştuğu ve planlarını anlattığı görüldü.

Mtavari televizyonuna konuşan Saakaşvili, “Birkaç maskeli adam, yanımıza geldi ve saldırmaya çalıştı. Yunan özel kuvvetleri göz yaşartıcı gaz kullandı ve kalabalık içindeki birkaç kadın yaralandı” dedi.

Rakipleri Bidzina İvanişvili ve Kaha Kaladze‘ye de seslenen Saakaşvili, “Yapacak başka bir şeyiniz kalmadı mı? Bunun size bir faydası olmayacak” diye ekledi.

Mayıs ayında Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy’in Ukrayna Reformları İcra Komitesi Başkanı olarak atadığı Saakaşvili, ağustos sonunda ülkesine döneceğini ve yeniden ülke siyasetine gireceğini açıklamıştı.

ÇEPNİ

Recent Posts

Prison Break’in 6. sezonu yayınlanacak mı?

Prison Break'in 6. sezonu yayınlanacak mı? Hala net bir bilgi yok. Dizinin hayranları, yeni sezonun…

3 hafta ago

AK Partili Bakan Işıkhan: Asgari Ücrete Ara Zam Yok

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Temmuz ayında asgari ücrete ara zam olmayacağını ve…

3 hafta ago

Davut Süver Haberine erişim engeli kararı! teknoloji sitesinden gelen mail!

Davut Süer ve ekibinin langırt dolandırıcılığına karıştığına dair son bilgiler, şok edici nitelikte. Medyada defalarca…

3 hafta ago

Ekrem İmamoğlu İBB Meclisi’nde Yeni Dönemi Başlattı: İmzaların Atılmasını İstedi

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) yerel seçimlerde İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi’nde çoğunluğu elde etmesinin ardından…

3 hafta ago

Beypazarı Soda’dan ilk açıklama! İsviçre’de yasaklanmıştı

Beypazarı Soda'nın yetkilisi, İsviçre'nin yüksek bor içeriği nedeniyle Beypazarı maden suyunu yasaklama kararına tepki gösterdi.…

3 hafta ago

Terörist Taliban’dan İran’ın İsrail’e Saldırılarına Destek: Meşru Savunma Hakkını Kullandı

Afganistan'da iktidarı elinde bulunduran Taliban, İran'ın İsrail'e yönelik gerçekleştirdiği füze ve İHA saldırılarına destek verdiğini…

3 hafta ago