Esad Kuran'a el basarak yemin etti! Suriyelilere geri dönün çağrısı yaptı! | DÜNYA
DOLAR

32,5590$% 0

EURO

34,9965% 0.27

STERLİN

40,7777£% 0.32

GRAM ALTIN

2.424,03%0,05

ÇEYREK ALTIN

4.054,00%0,07

a
  • Baykuş Haber
  • DÜNYA
  • Esad Kuran’a el basarak yemin etti! Suriyelilere geri dönün çağrısı yaptı!

Esad Kuran’a el basarak yemin etti! Suriyelilere geri dönün çağrısı yaptı!

Esad Kuran’a el basarak yemin etti! Suriyelilere geri dönün çağrısı yaptı! Suriye’de yapılan göstermelik seçimlerde yeniden devlet başkanlığına seçilen Beşşar Esad, bugün Kuran’a el basarak yemin etti. Esad, Suriyelilere geri dönme çağrısı yaptı. Ak parti ve MHP’nin Türkiye’de tutmak istediği Suriyelileri Esad yeniden seslenerek ülkenize dönün çağrısı yaptı. Ak Parti’ye yakın medya organlarında ise çağrıya henüz yer verilmezken, dış işleri bakanlığı ise konuyla alakalı bir açıklama ve çağrıda bulunarak Suriyelilere bilgi vermedi.

Karar sonrası açıklamalarına devam eden Esad için bir çok AVRUPA ÜLKESİ ile anlaşmaya yakın olduğunun altı çizildi. Türkiye’de olan Suriyeliler ise Ülkelerine dönmeyeceklerini açıklayan açıklamalar yapmıştı.

Kemal Kılıçdaroğlu ve Meral Akşener ise iki yıl içinde iktidar olduğumuzda göndereceğiz açıklaması yapmıştı.

Ak parti henüz tek bir açıklama dahi yapmaması ise kafalarda soru işareti bıraktı.

Sözde Arap baharıyla 2011 yılında iç savaşa sürüklenen  Suriye’de, 2000 yılından beri Cumhurbaşkanlığı koltuğunda oturan Beşşar Esad, iç savaş döneminde gerçekleştirilen 2. seçimi de büyük bir farkla kazandı.

 

KURAN’A EL BASARAK YEMİN ETTİ

Kamuoyu nezdinde tanınmayan göstermelik iki adaya karşı yarışan Beşşar Esad, 95,1 oranında oy alarak yeniden Devlet Başkanı seçildi.  Esad, seçimlerde aldığı galibiyetin ardından bugün Kuran ve Anayasa üzerine ant içti.

Bakanlar, iş insanları, akademisyenler, gazeteciler ve siyasi parti liderlerinin katıldığı törende başkanlık yeminini tekrarlayan Esad savaş nedeniyle ülkeden kaçmak zorunda kalan Suriyelilere seslendi.

 

GERİ DÖNÜN ÇAĞRISI

Esad, “Kendisini aldatan ve vatanın düşüşüne ve devletin çöküşüne dair bahse giren herkese, vatanın bağrına geri dönme çağrımı yineliyorum. Her birine, ülkemizin düşmanları tarafından kendi halkınıza karşı sömürüldüğünüzü ve sizi aldattıkları devrimin bir hayal olduğunu söylüyoruz”  dedi.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

KKTC Cumhuriyet Meclisi’nde Cumhurbaşkanı Erdoğan’a boykot kararı

HIZLI YORUM YAP