Esad, Erdoğan ile görüşmek istemedi! | DÜNYA
DOLAR

32,3919$% 0.2

EURO

35,1788% -0.02

STERLİN

41,6682£% 0.85

GRAM ALTIN

2.324,50%0,22

ÇEYREK ALTIN

3.999,00%0,17

a

Esad, Erdoğan ile görüşmek istemedi!

Esad, Erdoğan ile görüşmek istemedi!; Reuters’tan bomba iddia: Esad, Erdoğan’ın elini güçlendirmemek için görüşme talebini reddetti, Ak Partili Cumhurbaşkanı Erdoğan2ın yeşil ışık yaktığı Esad iddialar göre Ak partili Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmek istemediği iddiası gündeme bomba gibi düştü.

ERDOĞAN İDDİA SONRASI HENÜZ AÇIKLAMA YAPMADI!

Cumhurbaşkanı ve Ak parti genel başkanı Erdoğan konuyla ilgili açıklama yapmazken, Reuters haberi dünyaya duyurdu.

İngiltere merkezli haber ajansı Reuters, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Suriye Devlet Başkanı Esad ile olası görüşmesiyle ilgili dikkat çeken bir iddiada bulundu. Reuters, Esad’ın seçim öncesi Erdoğan’ın elini güçlendirmemek için görüşmeyi reddettiğini öne sürdü.

Bir süredir gündemde olan Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yıllar sonra görüşeceği iddia edilirken, konuyla ilgili Reuters’dan çok çarpıcı bir iddia ortaya atıldı. Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmeyi reddettiği öne sürüldü.

Reuters’ın 3 farklı kaynağa dayandırdığı haberine göre, Rusya’nın Türkiye ve Suriye arasında görüşme yapılması için yürüttüğü çalışma Şam’da kabul görmedi.

Reuters’ın görüştüğü diğer iki kaynak Beşar Esad’ın 2023 seçimleri öncesi Erdoğan’ın elini güçlendirmemek adına görüşmeyi kabul etmediğini iddia etti. Aynı kaynaklar olası görüşmede Türkiye’de 3,6 milyon Suriyelinin geri dönüşünün ele alınmasının Erdoğan’a seçimde olumlu yansıyacağını aktardı.

Görüşme teklifi ile ilgili bilgisi olan üçüncü kaynak ise Şam’ın somut bir öneri olmadığı sürece görüşmeyi yararsız gördüğünü ve Türk güçlerinin ülke topraklarından tamamen çekilmesini istediklerini ifade etti.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Süleyman Soylu BAE gitti, Reis Sedat Peker’den cevap: Ben zebaniyi gülerek karşılarım cezaevinden çekinmem

HIZLI YORUM YAP