Ermenistan İşgalindeki Azerbaycan Şuşu zaferi an meselesi | DÜNYA
DOLAR

32,3660$% 0.14

EURO

34,9731% -0.31

STERLİN

40,9640£% 0.19

GRAM ALTIN

2.324,15%0,22

ÇEYREK ALTIN

3.990,00%0,10

a

Ermenistan İşgalindeki Azerbaycan Şuşu zaferi an meselesi

Bebek katili Ermenistan’ın işgal altın da tutuğu Karabağ bölgesinden Azerbaycan ordusu tarafından verilecek sevindirici haber an meselesi. 28 yıldır esaret altında tutulan ŞUŞA’ın esareti Azerbaycan ordusu tarafından kurtarılarak son veriliyor. Rus basının da ŞUŞA’nın kurtarıldığına dair haberler gündeme bomba gibi düştü.

 

Azerbaycan ordusunun Karabağ harekatında kritik hedeflerinden biri Şuşa. 28 yıldır işgal altındaki kent stratejik olarak önemli, çünkü Ermenistan ile Karabağ arasında ikmal yolu üzerinde bulunuyor. Üstelik bölgenin en yüksek noktası. Aynı zamanda Şuşa Azerbaycan Türkleri için sadece bir şehir değil. Çok sayıda aydının yetiştiği, kültür mabedi olarak kabul edilen kadim bir kent olarak biliniyor.

Topraklarını işgalden kurtarmak için operasyon yürüten Azerbaycan ordusunun Ermenistan ordusuna ait bir kışlayı imha ettiği bildirildi. Dağlık Karabağ’da bulunan Hankendi şehrinde bir depoda, cephedeki Ermenistan askerlerine gönderilmek üzere mühimmatların araçlara yüklendiği sırada patlama meydana geldi.

 

4 NOKTADA ERMENİ GÜÇLER ÇEKİLDİ

Azerbaycan Savunma Bakanlığı’nın verdiği bilgiye göre Ağdere, Ağdam, Hocavend ve Gubadlı istikametinde Azerbaycan birliklerinin aldığı önlemler sonucunda Ermenistan ordusunun çok sayıda kayıplar vererek geri çekilmek zorunda bırakıldığı bildirildi. Tüm cephe boyunca durumun Azerbaycan ordusunun kontrolünde olduğu aktarıldı.

KARABAĞ’IN KALBİ ŞUŞA’YA DOĞRU

Azerbaycan ordusunun, Karabağ’ın kalbi olarak bilinen stratejik nokta olan Şuşa’yı her an ele geçirebileceği öğrenildi. Ermeni işgalci güçlerinin çekilmesinin ardından bölgede ilerleme sağlayan Azerbaycan orduları bölgenin iç kesimlerine ilerleyişini sürdürüyor.

16 KÖY DAHA İŞGALDEN KURTARILDI

Aliyev, Twitter hesabından, “Muzaffer Azerbaycan ordusu, Fuzuli’nin Yukarı Veyselli, Yukarı Seyitahmetli, Gorgan, Üçüncü Mahmutlu, Gacar ve Divanalılar, Cebrail’in Yukarı Mezre ve Yanarhac, Gubadlı’nın Gezyan, Balasoltanlı ve Merdanlı, Zengilan’ın Beşdeli, Hocalı’nın Karabulak ve Moşhmaat, Hocavend’in Atagut ve Tsakuri köylerini işgalden kurtardı. Yaşasın Azerbaycan ordusu. Karabağ, Azerbaycan’dır.” paylaşımında bulundu.

BAŞKAN ERDOĞAN: ZAFER YAKINDIR

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Kahramanmaraş 7. Olağan İl Kongresi’nde, “Azerbaycan’ın hep yanındayız. Aliyev kardeşimle konuştuk. Zafere inşallah yaklaşıyoruz” ifadelerini kullanmıştı.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

ABD’nin 46. ‘Seçilmiş Başkanı Joe Biden!

HIZLI YORUM YAP