Ermenistan, Azerbaycan'daki köyleri bomba yağmuruna tuttu | DÜNYA
DOLAR

32,5038$% 0.08

EURO

34,7826% -0.12

STERLİN

40,2943£% -1.04

GRAM ALTIN

2.496,26%0,50

ÇEYREK ALTIN

4.252,00%0,18

a

Ermenistan, Azerbaycan’daki köyleri bomba yağmuruna tuttu

Ermenistan Azerbaycan’da olan işgalini devam ettiriyor, sivilleri hedef alan Ermeni askerleri ise hedef gözetmeden köyleri bombalamaya devam ediyor. bir çok Azerbaycan vatandaşı yaralanırken Ermeni askerlerinin de kayıp verdiği bilgi ulaştı.

Dağlık Karabağ’daki Azerbaycan-Ermenistan savaşını anbean canlı blogla aktarıyoruz.

13:30 : BBC’ye konuşan Gence sakinleri şehri

Ermenistan, Azerbaycan’daki

e bir roketin daha düştüğünü söyledi.

12:20: Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, bugün katıldığı Başkent Kulisi programında dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Azerbaycan-Ermenistan çatışmasında Türkiye’nin her daim Azerbaycan’ın yanında olduğunu vurgulayan Kalın, “Biz ne Azerbaycan, ne Ermenistan ne de Karabağ topraklarına girdik. Tabii ki Azerbaycan’ın yanındayız, yanında olmaya da devam edeceğiz. Karabağ sorununda, Ermenistan Azerbaycan topraklarını işgalden vazgeçmelidir. Sorunun çözümü bu kadar basit.” dedi.

12:00 : Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı, Ermeni güçlerinin saldırılarında Gence’de bir sivilin öldüğünü dört sivilin de yaralandığını açıkladı.

11:30 : Bakü şehrindeki reklam panolarında SİHA’larin bombaladığı araçların görüntüleri yayınlanıyor.

 

11: 00 : Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı, Ermenistan’ın Terter, Beylegan ve Gence kentlerindeki yerleşim bölgelerine düzenlediği saldırılarda 22 kişinin öldüğünü, 74 kişinin yaralandığını duyurdu.

10:55 : Ermenistan Gence kentindeki yerleşim bölgelerine füzelerle saldırdı. Azerbaycan Savunma Bakanlığı’nın rt’lediği bir videoda görüntüler paylaşıldı. Paylaşılan mesaja göre dört Ermeni füzesi kenti vurdu.

 

10:10 : Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Ermenistan’ın tüm uyarılara rağmen sivil yerleşimleri vurmaya devam ettiğini duyurdu. Bakanlık gerekli önlemlerin alınacağını vurguladı.

10:00 : Azerbaycan Savunma Bakanlığı, dün cephede şiddetli çatışmaların devam ettiğini belirtirken, Terter yöresine bağlı Sugovushan ve Taliş yerleşimlerinin, Fizuli yöresine bağlı Aşağı Abdurrahmanly köyü ve Mehdili, Çakırlı, Aşağı Maralyan, Şeybey, ve Cebrayil bölgesinin Guyjag köylerinin işgalden kurtarıldığını açıkladı.

09:30 : Ermeni ordusu Beylegan kentini bombaladı. Bombardımanda iki kız kardeş hayatını kaybetti.

09:10 : Azerbaycan Savunma Bakanlığı, uluslararası organizasyonlar tarafından defalarca uyarılan Ermenistan’ın Ballija’ya yerleştirdiği askeri birliklerle sivilleri vurmaya devam ettiğini açıkladı.

09: 00 : Bakanlık işgalden kurtarılan Taliş kasabasının görüntülerini paylaştı.

AB birliği ise bu olumsuz tablonun barış ile çözülmesini istiyor. Türkiye ise Ermenistan’ın işgaline son vermesi konusunda uyarılarda bulundu. Yakın zamanda mecliste Azerbaycan’a askeri destek gönderilmesi gündeme geleceği konuşuluyor.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

ABD’de güdemine bomba gibi düştü ! Trump hayatını kaybederse ne olur ?

HIZLI YORUM YAP