Dr. Bahar Jalali, “Afganistan terör rejimi altında yaşamaya zorlanıyor" | DÜNYA
DOLAR

32,4354$% -0.06

EURO

34,8157% 0.1

STERLİN

40,7497£% 0.47

GRAM ALTIN

2.478,92%0,69

ÇEYREK ALTIN

4.236,00%0,67

a
  • Baykuş Haber
  • DÜNYA
  • Dr. Bahar Jalali, “Afganistan terör rejimi altında yaşamaya zorlanıyor”

Dr. Bahar Jalali, “Afganistan terör rejimi altında yaşamaya zorlanıyor”

Taliban terör örgütü Afganistan’da silah zoru ile devleti ele geçirmişti, Terör örgütü liderinin Katar’da yaşadığı ortaya çıkmıştı, ardından ilk ziyareti ise Taliban terör örgütü ile resmi görüşmeyi devlet alarak Katar yapmıştı, bu yaşananlar içinde ise kadınlar haklarını aramak için direnişe geçerken Afgan erkekleri ise kaçmaya çalışıyor.

Kadınların direnişi ise sürüyor, binlerce kadın baş kaldırdı. Terör örgütü taliban ise yer yer kadınlara karşı tutumu ile dünyanın gözü önünde işkence yapmaya devam ediyor. siyasal ve radikal İslamcı terör örgütünü destekleyen devletler ise şuan Katar, Çin , Rusya olması göze çarpıyor!

Afganistan’da 20 yıl sonra yeniden yönetimi ele geçiren Cihatçı Taliban’ın kadınlara yönelik baskıları devam ederken, ülkenin kültürel mirası ve Afgan kimliği üzerindeki yozlaştırma çabası her geçen gün etkisini artırıyor. Dr. Bahar Jalali, “Afganistan terör rejimi altında yaşamaya zorlanıyor. Eski öğrencilerimden biri bana ‘birkaç hafta içinde 100 yıl geriye gittik’” dedi.

Kaynak: Cumhuriyet

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Brezilya’da 1,3 ton kokainle yakalanmıştı: Türk pilot hakkında dikkat çeken karar, UÇAK İÇİN İADE TALEBİ YOK

HIZLI YORUM YAP