Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'ndan Fransa'ya Libya çıkışı ! | DÜNYA
DOLAR

32,3533$% 0.31

EURO

35,1467% -0.05

STERLİN

41,0942£% 0.09

GRAM ALTIN

2.307,80%1,34

ÇEYREK ALTIN

3.971,00%0,14

a
  • Baykuş Haber
  • DÜNYA
  • Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’ndan Fransa’ya Libya çıkışı !

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’ndan Fransa’ya Libya çıkışı !

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’ndan Fransa’ya Libya çıkışı !

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, NATO’nun Rusya’yı tehdit olarak gördüğünün altını çizen, NATO müttefiki Fransa’nın ise Rusya’nın Libya’daki durumunu arttırmak için çaba harcadığını söyledi. Çavuşoğlu, “Macron dürüst davranmadı. Fransa, Libya’da bir darbeciyi destekliyor” ifadelerini kullandı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Macar Mevkidaşı Peter Szijjarto ile ortak açıklama yaptı.
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Macar Mevkidaşı Peter Szijjarto ile ortak açıklama yaptı.

Çavuşoğlu, Macaristan Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanı Peter Szijjarto ile Dışişleri Bakanlığındaki görüşmesinden sonra düzenlenen ortak basın toplantısında konuştu.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un, Almanya Başbakanı Angela Merkel ile yaptığı görüşmede Libya bağlamında Türkiye aleyhindeki açıklamalarına ilişkin soru üzerine Çavuşoğlu, Türkiye’nin Libya’daki tek meşru otorite olan hükümetle iş birliği yaptığının altını çizdi.

Çavuşoğlu, “Tüm dünya biliyor ki, Avrupa’da birçok ülke kabul ediyor ki, bizim bu iş birliğimiz sayesinde bir denge sağlanmıştır ve Trablus’ta bu iç savaşın bir sokak savaşına dönmesi engellenmiştir.” diye konuştu.

Libya’daki istikrarsızlığın Avrupa’ya çok etkisi olduğunu vurgulayan Çavuşoğlu, “Kaçak göçmenlerin gelmesi, sadece bir tanesi. Terörizm vesaire, tam teröristlerin bulamadığı bir ortam. Suriye’deki DEAŞ’lılar bile oraya gitti. Bir bakıyorsunuz, güneyden Boko Haram veya diğer terör örgütleri, Eş-Şebab vesaire. Sonuçta tam teröristlerin arayıp bulamadığı bir ortam. Dolayısıyla Libya’nın istikrarı çok önemli.” ifadesini kullandı.

Çavuşoğlu, Fransa’nın ise Libya’da bir darbeciyi desteklediğini söyleyerek, “Korsan bir insanı destekliyor. Kimi, (Libya’nın doğusundaki gayrimeşru silahlı güçlerin lideri Halife) Hafter’i destekliyor. Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi kararı hilafına destekliyor.” dedi.

Türkiye’nin tüm ilişkilerinin anlaşmalar çerçevesinde şeffaf olduğunu vurgulayan Çavuşoğlu, “Peki, Fransa dürüst davranıyor mu? Hayır. Sorduğunuz zaman da Hafter’e silah vermediğini, destek vermediğini söylüyor. Ama tüm gerçekler ortada, raporlar ortada. Parasını Abu Dabi veriyor ama, Fransa veriyor.” değerlendirmesinde bulundu.

Çavuşoğlu, “Hangisi daha tehlikeli? Kimin oradaki mevcudiyeti daha riskli? Elbette Fransa’nın.” diye konuştu.

Avrupa Birliği (AB) üyesi birçok ülkenin de bundan rahatsız

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

ABD’nin flaş ‘Türkiye’ teklifi sonrası Rusya’dan çarpıcı S-400 açıklaması

HIZLI YORUM YAP