Dış Basında İzmir Depremi ile İlgili Haberler Deprem 7.0 Şiddetinde! | DÜNYA
DOLAR

32,5038$% 0.08

EURO

34,7826% -0.12

STERLİN

40,2943£% -1.04

GRAM ALTIN

2.496,26%0,50

ÇEYREK ALTIN

4.252,00%0,18

a
  • Baykuş Haber
  • DÜNYA
  • Dış Basında İzmir Depremi ile İlgili Haberler Deprem 7.0 Şiddetinde!

Dış Basında İzmir Depremi ile İlgili Haberler Deprem 7.0 Şiddetinde!

theguardian gazetesi İzmir depremi ile ilgili haberinde şu açıklamalara yer verdi. Ege Denizi’nde bir deprem meydana geldi, Yunanistan ve Türkiye’deki binalar düzleşti. Görüntüler, Türkiye’nin Ege kıyısındaki İzmir’in Manavkuyu ​​semtinde enkaz haline getirilmiş binalar gösteriyor. 

ABD Jeoloji Araştırması, depremi 7.0 büyüklüğünde ölçtü ve sarsıntıların Atina ve İstanbul kadar uzakta hissedildiğini söyledi.

The New york Times ise haberi şu şekilde duyurdu!

Ege merkezli depremde Türkiye’de en az 24, Yunanistan’da iki kişi hayatını kaybetti. Saldırıdan on saat sonra, kurtarma görevlileri Türkiye’nin İzmir kentinde hâlâ enkazdan insanları çekiyorlardı.

Cuma günü öğleden sonra Ege Denizi’nde 7,0 büyüklüğündeki depremin ardından Türkiye’de en az 607 kişinin yaralandığı doğrulandı ve İzmir’de 17 binada kurtarma çalışmaları sürüyordu.

Kurtarma ekipleri, Ege Denizi’ndeki büyük bir depremin birkaç binayı dümdüz etmesinden ve çok daha fazlasında ciddi hasarlardan birkaç saat sonra, Türkiye’nin batısındaki İzmir kentinde enkaz altında mahsur kalan insanları kurtarmak için Cumartesi sabahı erken saatlere koştu.

Yetkililer, Türkiye’de en az 24 kişinin öldüğünü ve yüzlercesinin de yaralandığı bildirildi. Amerika Birleşik Devletleri Jeoloji Araştırması’na göre 7.0 büyüklüğünde olan ve Türkiye kıyılarına yakın bir Yunan adası olan Sisam açıklarında meydana gelen depremde Yunanistan’da iki kişi daha hayatını kaybetti.

Yaklaşık üç milyon nüfusuyla ülkenin en kalabalık üçüncü şehri olan İzmir’de en az 13 binayı kapsayan kurtarma çalışmalarına 1.200’den fazla işçi katıldı. Sosyal medyada yayınlanan görüntüler ve devlet televizyonunda yayınlanan videolar var..

Depremden yaklaşık 10 saat sonra, Türk televizyonunun haberine göre, depremden yaklaşık 10 saat sonra, sekiz katlı bir binanın enkazından üç kişi kurtarıldı ve birinin enkazdan çıkarıldığı dramatik görüntüler gösterildi.

Deprem Cuma günü saat 15.00’ten hemen önce meydana gelen panik halindeki İzmirlilerin birçoğu koronavirüs salgını nedeniyle yüz maskesi takarak sokağa koşmasına neden oldu. Video, 35 saniye veya daha uzun süren titreme gösterdi.

Yunanistan’da, Samos’ta iki genç, üzerlerine bir duvar çöktüğünde öldü.

Deprem Yunanistan’ın birçok yerinde sarsıldı ve İzmir’in yaklaşık 200 mil kuzeydoğusundaki İstanbul’da hissedildi. Ancak hasarın çoğu, depreme yatkın bir turizm ve sanayi merkezi olan İzmir kentinde göründü.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

ABD izmir depremi sonrası destek açıklaması

HIZLI YORUM YAP