Diplomatik ilişkileri kesik olan Suudi Arabistan ile İran arasında diyalog hamleleri | DÜNYA
DOLAR

32,4894$% -0.19

EURO

34,9496% 0.29

STERLİN

40,6435£% 0.16

GRAM ALTIN

2.435,99%0,55

ÇEYREK ALTIN

4.052,00%0,00

a
  • Baykuş Haber
  • DÜNYA
  • Diplomatik ilişkileri kesik olan Suudi Arabistan ile İran arasında diyalog hamleleri

Diplomatik ilişkileri kesik olan Suudi Arabistan ile İran arasında diyalog hamleleri

Diplomatik ilişkileri kesik olan Suudi Arabistan ile İran arasında diyalog hamleleri, iki ülke arasında barışın yeniden sağlanması için çaba gösteriliyor, Suud yönetimi ise Türkiye ile arasına mesafe koymasını istiyor İran tarafından.

Tahran, Suudi Arabistan’ın bölgesel güçler arasında yeni bir işbirliği döneminin yolunu açabilecek bir “ton değişikliğine” gitmesinden memnunluk duyduğunu açıkladı. İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, iki ülkenin yapıcı tutumlar alarak barış, istikrar ve bölgesel kalkınmayı gerçekleştirmek için yeni bir işbirliğine gidebileceğini söyledi.

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, iki ülkenin Bağdat’ta gizli görüşmeler yaptığı iddiaları gündemdeyken geçen salı günü Tahran ile “iyi ve özel bir ilişki” istediklerini söylemişti. Öte yandan ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, İsrail İstihbarat Teşkilatı Mossad’ın Başkanı Eli Cohen ile Washington’da bir araya geldi. Cohen, Reuters’a yaptığı açıklamada, “ABD ve diğer güçlerin, İsrail’in İran’la kötü bir anlaşma olarak gördüğü yeni bir nükleer anlaşmaya varması durumunda savaşın kaçınılmaz olacağını” söyledi.

Kaynak: Cumhuriyet

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

ABD başkanı Biden ‘Soykırım’ demişti! ABD’den Türkiye açıklaması geldi

HIZLI YORUM YAP