Çin'de darbe devlet başkanı Xi Jinping'in tutuklandığı iddia ediliyor | DÜNYA
DOLAR

32,3295$% 0.24

EURO

35,0761% -0.15

STERLİN

40,9162£% -0.26

GRAM ALTIN

2.292,36%0,67

ÇEYREK ALTIN

3.970,00%-0,26

a
  • Baykuş Haber
  • DÜNYA
  • Çin’de darbe devlet başkanı Xi Jinping’in tutuklandığı iddia ediliyor

Çin’de darbe devlet başkanı Xi Jinping’in tutuklandığı iddia ediliyor

Çin’de darbe devlet başkanı Xi Jinping’in tutuklandığı iddia ediliyor, Türk katili ve soykırımcısı ÇİN devletinde darbe olduğu iddiası hızla yayılıyor. Konuyla ilgili dünyanın her yeri ise gözlerini ÇİN devletine çevirdi.

Çin Halk Cumhuriyeti’nde devlet başkanı Xi Jinping’in askeri güçler tarafından tutuklanarak darbe yapıldığı iddia ediliyor. İddialara göre, Çin Komünist Partisi’nin 105 yaşındaki eski daimi üyesi Song Ping liderliğindeki bir grup, Xi’yi ihanetle suçlayarak ordu ile işbirliği yaptı. Komitenin, Xi’yi ev hapsine aldığı iddia ediliyor.

Çin’de iddialara göre büyük bir askeri hareketlilik yaşanıyor. Ülkede tren seferlerinin durduğu ve birçok uçuşun da iptal edildiği söyleniyor. ABD’de yaşayan ve Çin ile ilgili haberler yapan bir gazetecinin yakın zamanda paylaştığı video ise darbe söylentilerini daha da kuvvetlendirdi. Görüntülerde büyük bir askeri konvoyun Pekin’e giriş yaptığı görülüyor.

İddialara göre; Çin Komünist Partisi’nin en yüksek yönetim grubu olan Daimi Komite, Xi’yi görevden alıp ev hapsinde tutuyor. ÇKP’nin 105 yaşındaki eski daimi üyesi Song Ping liderliğindeki bir grup, Xi’yi ihanetle suçlayarak ordu ile işbirliği yaptı. Komitenin, Xi’ ev hapsine aldığı iddia ediliyor.

Çin Komünist Partisi, Mao’nun ölümünün ardından yakın zamana kadar eşitler arası bir komite tarafından yönetiliyordu. Çin liderleri en fazla iki dönem başkanlık yapabiliyordu. Xi bu düzeni yıkıp Mao gibi tek adam olma yolunda çok ciddi adımlar atmıştı.

Başkan Xi, Şangay İşbirliği Örgütü toplantısı için yurt dışına çıktığında ordunun harekete geçtiği ve Xi’nin yetkilerinin kaldırıldığı iddia ediliyor. Ayrıca ülkede karşı bir darbe olmaması için büyük bir askeri konvoyun Pekin’e girerek şehri kontrol altına aldığı ve giriş-çıkışları kapattığı söylentiler arasında yer alıyor.

Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, iki gün önce orduya savaşa hazır olmaya odaklanma talimatı vererek, silahlı kuvvetlerde gelecekteki reformlara ilişkin planlamanın güçlendirilmesi açıklaması yapmıştı. Bu talimat ile Çin’in Tayvan’a askeri bir operasyon yapacağı iddia edilmişti.

Kaynak: Haberler

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis: Biz komşuyuz ve aramızdaki dostluk ilişkilerine çok önem veririz

HIZLI YORUM YAP