Çin kamplarını protesto eden Uygur Türklerine Kayseri'de polis Müdahale etti! | DÜNYA
DOLAR

32,5394$% -0.02

EURO

35,0060% 0.34

STERLİN

40,7259£% 0.25

GRAM ALTIN

2.423,23%0,02

ÇEYREK ALTIN

4.054,00%0,07

a
  • Baykuş Haber
  • DÜNYA
  • Çin kamplarını protesto eden Uygur Türklerine Kayseri’de polis Müdahale etti!

Çin kamplarını protesto eden Uygur Türklerine Kayseri’de polis Müdahale etti!

Çin kamplarını protesto eden Uygur Türklerine Kayseri’de polis Müdahale etti! Sosyal medyadan tepkilere neden olay sonrası Ak parti ve MHP henüz bir açıklama yapmadı.

Ak parti ve Cumhurbaşkanı ise Çin ile ilgili ve işkencelerle ilgili açıklama yapmaması ise yıllardır tepkilere neden olurken Milliyetçi Devlet Bahçelinin ise sesiz kalması Sosyal medyadan ülkücü ve Türklerin tepkisine neden olurken.

Türk halkına ve Irkına destek ise İYİ parti ve CHP’den geldi, Ak parti ve MHP ise Sessiz Kalmaya devam etti!

Bir polisin ise şuradan süpürerek dağıtalım demesi tepkilere neden oldu. Konuyla ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı. İslamcı Tarikatlar ise konuyla ilgili ne bir açıklama nede bir konuşma yapmadı. Sosyal medya üzerinden Suriyeli bazı gruplar ise Uygur trüklerine hakaretler yağdırdığı görüldü. Suriyeler daha öncede Türklerden nefret ettiğini açıklamıştı. Propaganda yapan hesapların ise sonrasında kapandığı görüldü.

Yıllardır işkence ve Tecavüze maruz kalan Uygur Türklerine Türkiye henüz bir kınama yapmadığı gibi Çin ile ortaklığı ise tartışma konusu olmaya devam ediyor.

İYİ parti ve CHP ise Çin ile ortaklığın askıya alınması ve Uygur Türklerine sahip çıkılması gerektiğini savunmaya devam ediyor. Türklerle ilgili Diğer Avrupa ülkeleri yapılan bu işkenceyi kınadı ve imza topladı. Türkiye’nin ise bu olayda henüz bir imza atamadığı görüldü. Listede Türkiye’nin olmaması ise diğer partiler tarafından MHP ve AK partinin eleştirilmesine neden oluyor!

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Türkiye’den KKTC’ye 40 bin doz Sinovac aşısı

HIZLI YORUM YAP