Beşar Esad Af ilanı verdi Milyonlarca Suriyeliyi ilgilendiriyor! | DÜNYA
DOLAR

32,3813$% 0.18

EURO

35,0570% -0.11

STERLİN

41,0674£% 0.36

GRAM ALTIN

2.325,21%0,26

ÇEYREK ALTIN

4.036,00%1,12

a

Beşar Esad Af ilanı verdi Milyonlarca Suriyeliyi ilgilendiriyor!

Beşar Esad Af ilanı verdi Milyonlarca Suriyeliyi ilgilendiriyor! Suriye Devlet Başkanı Esad Milyonlarca suriyeli için genel af ilan etti.

EVİNİZE DÖNÜN!

Esad evlerine dönmeleri halinde Suriyeli kişileri af edeceğini duyuran genel affı onayladı. Kaçak yollarla dahi ülkeden gitseler, işledikleri suçların af edildiğini açıkladı. Bunun haricinde affa uymayanlar ise sonraki dönemde sert kararlar alınması ise konuşuluyor. Esad bölgeden ayrılmış Suriyelilerin evlerine dönemleri gerektiğini istediğini ve onları af ettiğini devlet olarak onayladığını açıkladı.

Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad, 21 Aralık 2022 tarihinden önce işlenen suçlar için genel af sağlayan Kanun Hükmünde Kararname çıkardı.

Esad’ım imzasını taşıan kararnamede, ülkedeki kaçak konumdaki suçluların 3, yurt dışındakilerin ise 4 ay içinde teslim olmaları halinde hapis cezasından muaf tutulacağı ifade edildi.

Af ilanı, yurt dışında yaşayan Suriyelinin dönüşü açısından önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

konuyla ilgili Ak parti ve MHP ise henüz açıklama yapmazken, Milyonlarca Suriyelinin kaderi bu karara  bağlıydı, Yakın zamanda Erdoğan’ın ülkede olan Suriyelilerin evlerine dönmesi çağrısı yapması ise gündemde sıcaklığını koruyor.

Baykushaber.com / Dünyadan haberler / Suriyeliler

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Terör Örgütü Radikal İslamcı Tarikatçı Taliban Afganistan’da Kadınların Üniversite okumasını yasakladı

HIZLI YORUM YAP