BBC sunucusu Ermenistan başbakanına gerçekleri söyledikçe Paşinyan Perişan oldu ! | DÜNYA
DOLAR

32,5549$% 0.16

EURO

34,9338% -0.22

STERLİN

40,8411£% -0.11

GRAM ALTIN

2.437,67%0,08

ÇEYREK ALTIN

4.057,00%0,12

a
  • Baykuş Haber
  • DÜNYA
  • BBC sunucusu Ermenistan başbakanına gerçekleri söyledikçe Paşinyan Perişan oldu !

BBC sunucusu Ermenistan başbakanına gerçekleri söyledikçe Paşinyan Perişan oldu !

BBC sunucusu gerçekleri söyledikçe Paşinyan Perişan oldu !

 

12 Temmuz’da işgalci Ermenistan askerlerinin Azerbaycan sınırına saldırmasının ardından, dünyaca ünlü medya kuruluşu BBC’ye konuk olarak katılan Ermenistan Başbakanı Paşinyan, beklemediği bir tepkiyle karşılaşmıştı. BBC sunucusu Sackur’un Ermenistan’ın Karabağ’da işgalci olduğunu hatırlatması üzerine Paşinyan’ın neye uğradığını şaşırdığı anlar sosyal medyada yeniden paylaşılmaya başlandı.

BBC SUNUCUSU: LAFA DEĞİL İCRAATE BAKMAK LAZIM! TEMMUZ AYINDA ŞUNU GÖRDÜK Kİ…

Sunucu 12 Temmuzda Ermenistan askerlerinin Azerbaycan sınırına saldırmasına değindi. Sackur, “Lafa değil, icraata bakmak lazım. Temmuz ayında şunu gördük, Ermeni güçleri sınırın öteki tarafındaki Azerbaycan köylerini bombaladı, Azerbaycanlılara göre, 76 yaşında bir sivil hayatını kaybetti ve tabii ki aynı şekilde karşılık verildi. Askeri çatışmalar devam etti. Politikalarınız barış elde etmek için gibi durmuyor” yorumunda bulundu.

BBC SUNUCUSU, PAŞİNYANI KÖŞEYE SIKIŞTIRDI

Paşinyan Ermenilerin Dağlık Karabağ’da binlerce yıldır yaşadığını öne sürdü. Sunucu müdahale etmek zorunda kalarak  “Sizinle açık konuşacağım, binlerce yıl önceki tarihinize geri dönemeyiz. Yapabileceğimiz şey bugünün gerçekliğinden bahsetmek. Birleşmiş Milletler çok açık bir karar kabul etti. O karar, Azerbaycan topraklarından Ermeni güçlerinin derhal ve ön koşulsuz çekilmesini öngörüyor. Uluslararası hukuka göre, askerleriniz işgal gücü. Sizse, Dağlık Karabağ’a gidip bu bölgelerin size ait olduğunu söylüyorsunuz. Siz açıkça barış getiren biri değilsiniz.” ifadeleri dünyada büyük yankı uyandırmıştı.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Kim Kardashian dan Ermenistan paylaşımı!

HIZLI YORUM YAP