Bakan Akar'dan son dakika tahıl sevkiyatı açıklaması: 3 gemi daha yola çıkıyor | DÜNYA
DOLAR

32,5904$% 0.35

EURO

34,8160% 0.22

STERLİN

40,6835£% 0.16

GRAM ALTIN

2.498,63%0,59

ÇEYREK ALTIN

4.269,00%-0,07

a
  • Baykuş Haber
  • DÜNYA
  • Bakan Akar’dan son dakika tahıl sevkiyatı açıklaması: 3 gemi daha yola çıkıyor

Bakan Akar’dan son dakika tahıl sevkiyatı açıklaması: 3 gemi daha yola çıkıyor

Milli Savunma Bakanı görevinde bulunan Hulisi paşa “Müşterek Koordinasyon Merkezinin yoğun çalışmasıyla yarın Ukrayna limanlarından 3 geminin tahıl sevkiyatı kapsamında seyre başlaması planlanıyor.” ifadelerine yer verdi.

Tahıl sevkiyatı anlaşması çerçevesinde Ukrayna’nın Odessa Limanı’ndan çıkan 27 bin ton mısır yüklü gemi ‘Razoni’, Çanakkale Boğazı’ndan geçerek, Beyrut’taki limana doğru yola çıkmıştı.

ABD Dışişleri Bakanı’ndan Türkiye’ye övgü

Ukrayna’dan yola çıkan Kuru yük gemisi ‘Razoni’ Çanakkale Boğazı’ndan geçti

Eski Alman başbakandan Türkiye’ye övgü: Erdoğan’ın girişimini iyi buldum

BAKAN AKAR : 3 GEMİ DAHA YOLA ÇIKIYOR

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, Ukrayna Savunma Bakanı Oleksii Reznikov ve Ukrayna Altyapı Bakanı Oleksandr Kubrakov ile ayrı ayrı görüştü.

Görüşmelerde, tahıl sevkiyatı konusundaki çalışmalar ve son durum hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

Bakan Akar, görüşmeler ve tahıl sevkiyatına ilişkin soru üzerine, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde, 22 Temmuz’da İstanbul’da, Türkiye, Rusya, Ukrayna ve Birleşmiş Milletler (BM) arasında “Tahıl ve Yiyecek Maddelerinin Ukrayna Limanlarından Emniyetli Sevki Girişimi Belgesi” imzalandığını hatırlattı.

Söz konusu belge kapsamında İstanbul’da Müşterek Koordinasyon Merkezi’nin kurulduğunu ifade eden Bakan Akar, sistemin sorunsuz işlemesine yönelik Rusya Federasyonu, Ukrayna ve Birleşmiş Milletler yetkilileri ile çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti. Bakan Akar, “Merkezdeki yoğun çalışma ve koordinasyon sonucunda yarın Ukrayna limanlarından 3 geminin tahıl sevkiyatı kapsamında seyre başlaması planlanıyor. Bununla birlikte boş bir geminin de İstanbul’da denetlenerek Ukrayna’ya hareket etmesi beklenmektedir” diye konuştu.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

ABD’nin ve İngiliz diplomatlardan Türkiye’ye teşekkür!

HIZLI YORUM YAP