Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev'den Batı'ya Rusya ile ilgili yaptırım uyarısı: Yaptırımlarla yenemezsiniz | DÜNYA
DOLAR

32,5317$% -0.11

EURO

34,9730% 0.31

STERLİN

40,8985£% 0.59

GRAM ALTIN

2.434,51%0,48

ÇEYREK ALTIN

4.049,00%-0,07

a
  • Baykuş Haber
  • DÜNYA
  • Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev’den Batı’ya Rusya ile ilgili yaptırım uyarısı: Yaptırımlarla yenemezsiniz

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev’den Batı’ya Rusya ile ilgili yaptırım uyarısı: Yaptırımlarla yenemezsiniz

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev’den Batı’ya Rusya ile ilgili yaptırım uyarısı: Yaptırımlarla yenemezsiniz, daha öncede bir çok yerde Rusya yanlısı olduğu bilinen ve sadece Rusya’nın çıkarları doğrultusunda hareket eden Aliyev, Ukrayna için destek mesajı vermesi beklenirken, Rusya tarafında olduğunu belirtti.

Sosyal Medyadan Rusya yanlısı Aliyev için istifa et çağrısı yapılmaya başlandı.

Aliyev daha öncede Ermenistan savaşında Türkiye ile masaya dahil etmemiş ve Rusya ile görüşme sağlamıştı!
Rusya’nın Ukrayna’ya girmesi hakkında ne söyleyeceği merak edilen isimlerden biri de Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’di. ABD ve Avrupa’ya Rusya ile ilgili yaptırım uyarısında bulunan Aliyev, “Rusya’yı yaptırımlarla yenemezsiniz” dedi.

Rusya Ukrayna’nın doğusuna harekat başlatmasının ardından dünya liderlerinin bu duruma ne tepki vereceği konuşulmaya başlandı. Ortaya koyacağı tavır merak edilen isimlerden biri olan İlham Aliyev de konuyla ilgili yorumda bulundu.

“UZUN BİR SÜRECİN BAŞLANGICI”

Moskova’da gazetecilere demeç veren Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, “Tahmin etmek zor ama açıkçası bu uzun bir sürecin başlangıcı. Açıkçası, Rusya devlet başkanı (Donetsk ve Luhansk halk cumhuriyetlerinin bağımsızlığını tanıma) kararını verdiğinde, sanırım bu sürecin uzayacağını anladı” dedi.

“RUSYA YAPTIRIMLARA KARŞI DİRENÇLİ”

Rusya’nın potansiyeli, coğrafyası ve kabiliyetini öne çıkararak her türlü yaptırıma karşı dirençli olduğunu söyleyen Aliyev, “Bu benim kişisel görüşüm ve Rusya’ya daha önce uygulanan yaptırımlar da bunu kanıtlıyor” diye konuştu.

“PUTİN, HAREKAT KARARINI VERİRKEN BUNU DA HESABA KATMIŞTIR”

Yaptırımların etkisiz olacağı konusunda pozitif olduğunu açıklayan Aliyev, “Yaptırımlar aslında Rus üreticilerin ithalata bağımlılıklarını azaltmasına yardımcı oldu” dedi. Batı’nın “Rus ekonomisine elbette darbe indireceğini” hatırlatan Aliyev, Putin’in harekât kararını verirken muhtemelen bunu da hesaba kattığını düşündüğünü söyledi.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Putin talimatını resmen verdi: Rus ordusu Ukrayna’yı işgale girişti…!

HIZLI YORUM YAP