AP’nin Türkiye raporunda ‘Bozkurtlar’ terör listesine giriyor! | DÜNYA
DOLAR

32,5452$% 0

EURO

35,0020% 0.46

STERLİN

40,8087£% 0.55

GRAM ALTIN

2.434,21%0,47

ÇEYREK ALTIN

4.072,00%0,10

a

AP’nin Türkiye raporunda ‘Bozkurtlar’ terör listesine giriyor!

Avrupa Parlamentosu, ‘Ülkücü hareketin, AB terör örgütleri listesine eklenmesi” ve AB içindeki örgütlenmesinin yasaklanması için inceleme başlatılmasını istedi.’ Konuyla ilgili detaylı bilgilerin kabulü için görüşmeler başlatılırken Türkiye’den bazı konularda geri adım atmasını otoriter yönetimden vaz geçilmesi istenecek, Öte yandan ülkücü olarak kendilerini adlandıran grupların bazı eylemlerde bulundu ve örgütün terör listesine girmesi istenmeye başlanması ise gündeme bomba gibi düştü!

Öte yandan ırkçı ve sağcı olarak bilinen grup için incelenme başlatılması istenmeye başlanması durumunda terör listesine girmesi ile birlikte Avrupa’da  alan sağcı grupların terörist sayılması ile birlikte siyasi arena karışacağı bildirildi.

AP tarafından atılan bu adım ilk defa bir AB organının Ülkücü hareket için “terörist” sıfatını kullanıyor olması bakımından önem taşıyor.

Öte yandan baskıcı durumların son bulması çağrısında bulunuldu ve diğer yandan her geçen gün Türkiye Avrupa’da daha fazla uzaklaşıyor, bu tutum ve davranışlar karşısında Avrupa birliği üyelerinin yaptırım kararı alması gerekmektedir denildi.

Konuyla ilgili olarak Türkiye’nin ne adım atacağı merak ediliyor.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Ak Partili Mustafa Şen: Suriye ile ilişkiler mutlaka düzelecek!

HIZLI YORUM YAP