Amerika Ortadoğu'yu Rusya'ya asla bırakmaz! Türkiye bu çıkarlar eşliğin 'de hareket etmeli! | DÜNYA
DOLAR

32,5594$% 0.24

EURO

34,7978% 0.09

STERLİN

40,5947£% -0.1

GRAM ALTIN

2.492,08%0,32

ÇEYREK ALTIN

4.259,00%0,25

a
  • Baykuş Haber
  • DÜNYA
  • Amerika Ortadoğu’yu Rusya’ya asla bırakmaz! Türkiye bu çıkarlar eşliğin ‘de hareket etmeli!

Amerika Ortadoğu’yu Rusya’ya asla bırakmaz! Türkiye bu çıkarlar eşliğin ‘de hareket etmeli!

Amerika Ortadoğu’yu Rusya’ya asla bırakmaz! Türkiye bu çıkarlar eşliğin ‘de hareket etmeli! Malum Rus işgali tartışmaları beraberinde getirdi, Rusya son 10 yıldır Türkiye üzerinde güçlerini kullanarak bir baskı yapıyor, bunu Suriye’de gördük, Yakın zamanda ise Ermenistan Azerbaycan devletleri arasında olan savaşta ‘da gördük..

MASADA TÜRKİYE YOKTU!

Malum Ermenistan ve Azerbaycan savaşı sonrası anlaşmalar devam ederken Masada Türkiye olmadı, Rusya oldu, Rusya savaşı ‘da ben, Barışı da ben yönetirim derken burada Avrupa’ya bir çıkarma yapacağının sinyalini verdi, Her ne kadar Avrupa Rusya’ya karşı sert tepki gösterse ‘de Rusya benim olmadığım yerde sizlerde olamazsınız diyor..

Burada Türkiye içinde bir uygulama var son 20 yıldır Rusya Türk kimliğini Ortadoğu’dan silmek istiyor, Türkmenistan’da bu oldu, Azerbaycan’da ise olmaya çok yakın ve masada Türkiye’nin olmamasının tek sebebi Rusya..

Aliyev denen kişinin Rusya ile o günde yakın olduğunu derken boşuna dememiştik..

Aliyev Türkiye’yi masa dışında bırakmasının sebebi nedir?

Bugün Ukrayna işgalinde Rusya’dan taraf olan ise yeniden Aliyev oldu..

Ermenistan ise Rusya karşı sert çıkışlar yapamaz çünkü tüm bölge Rusya’dan çekiniyor.

Tüm bu durumlara bakıldığın ‘da ise Türkiye’nin stratejik olarak manevra yapması şart, Suriye meselesinin çözülmesi artık milli güvenlik sorunu, Rusya’nın orada olması yarın Rusya’nın farklı yollara başvuracağının ‘da sinyalini bize verdi, Rusya yanı başında NATO ülkesi görmek istemiyor, Suriye ile Türkiye arasında olan barış yani bölgede barış Hem Amerika hem de Rusya’yı yaralar,

Birincisi Rusya bölgeden gecikirse Türkiye Suriye arasında anlaşmalar yeniden m asaya yatar, Bölge sınırlarında güvenliği alına bilinir, Diğeri ise Amerika BİDEN bölgeden çekildiği için önemli bir adım olur bu tabii İran’da bunu desteklemesi şart, İşte tüm bunların yapılması bölgede olan ekonomiyi olumlu etkiler..

Suriye Türkiye arasında yeni yapılan anlaşmalar ekonomiye katkı verir, Bölgede olan Suriyeliler yeniden şehirlerine dönmesi ekonomiyi hem Suriye hem de Türkiye’de geliştirir, Çünkü Suriyeliler mecburen Türkiye ile ticaretini artırmak zorunda kalır.

Diğer yandan Suriye içinde Türkiye önemli bir yol, Avrasya’ya geçiş ve ticaret için.

Bunlara bakılırsa iyi fakat tek sorun KATAR!

Neden bölgede önemli liman ve sahaları kiralayan veya alan Katarlı iş adamları Türkiye için sorun oluşturabilir. Bunlara bakılırsa artık denge politikasının kurulması gerek, Suriyeliler ülkelerine dönmediği her gün Suriye’nin milli güvenlik meselesi Türkiye’yi etkiler..

Bakıp göreceğiz, Seçim öncesi gönderilmeyen her Suriyeli sorun oluşturur, İkincisi GELECKE PARTİ SURİYE İLE ARAYI DÜZELTMESİ DEMEK ORTADOĞUN YENİDEN  CANLANMASI DEMEK..

Bu meseller ekonomik çıkarlar için önemli..

Babakuş

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Ak Partili Ethem Sancak, Rus Tv kanalına NATO darbeci. Bayraktar’ları Ukrayna’ya satarken böyle kullanılacağını bilmiyorduk

HIZLI YORUM YAP