Almanya'da soma madencisini tekmeleyen Yusuf Yerkel’e karşı eylem düzenlendi | DÜNYA
DOLAR

32,5038$% 0.08

EURO

34,7826% -0.12

STERLİN

40,2943£% -1.04

GRAM ALTIN

2.496,26%0,50

ÇEYREK ALTIN

4.252,00%0,18

a
  • Baykuş Haber
  • DÜNYA
  • Almanya’da soma madencisini tekmeleyen Yusuf Yerkel’e karşı eylem düzenlendi

Almanya’da soma madencisini tekmeleyen Yusuf Yerkel’e karşı eylem düzenlendi

Almanya’da soma madencisini tekmeleyen Yusuf Yerkel’e karşı eylem düzenlendi, SOMA faciası sırasında bir madenciyi tekmeleyen Yusuf Yerkel’e karşı tepkiler artıyor, Almanya’da bulunan gurbetçiler ise, Madenciyi tekmeleyen Ak partili Yusuf Yerkel’i istemediklerini ve Almanya’yı terk etmesini istiyor!

YUSUF YERKEL ALMAN BASININDA!

Alman basını ise konuyu değerlendirdi, bir çok kişinin ‘de tepkisini alan Madenciyi tekmeleyen Yusuf Yerkel için Almanyadan gönderilmesi gündeme geldi, Erdoğan’ın “Özel Kalem Müdür Yardımcısı” Yusuf Yerkel’in aylık 6 bin Euro maaşla Frankfurt Başkonsolosluğu’na “Ticaret Ataşesi” olarak atanmasına tepkiler artıyor. Almanya’daki sendikalar, başta Türk-Alman Toplumu olmak üzere, çeşitli Türk-Alman dernekleri, Aleviler, Alman SPD, Yeşiller, Sol Parti temsilcileri, Frankfurt Başkonsolosluğu önünde, “Yerkel‘i istemiyoruz” eylemi yaptı.

Havanın 0 santigrat derece olmasına rağmen yüzlerce kişi eyleme katıldı. “Persona non grata”, “istenmeyen adam”, “Yusuf Yerkel‘i istemiyoruz” pankartları taşındı.

olis ve güvenlik güçleri çevrede geniş önlemler alırken “Almanya‘da işçi düşmanı, Almanya’da nefretle insan tekmeleyen kişi istemiyoruz” ve “Yusuf Yerkel, Frankfurt‘u terk et” sloganları atıldı.

yusuf yerkel almanya

Konuşmalardan sonra başkonsolosluk önüne çelenk konuldu. Konuşmaların ardından, Alman Sendikalar Birliği temsilcileri ile Türk dernek temsilcileri atamayı kınadı.

Eyleme, Alman medyası da büyük ilgi gösterdi. Devlet TV’si ZDF, diğer kanallar ve gazeteler eylemi izledi.

ALMANLARDA DESTEK VERDİ!

Binlerce Alman vatandaşı ‘da konuya destek verdi ve Yusuf Yerkel isimli madenciyi tekmelemesinden dolayı ülkeden sınır dışı edilmesini istiyor!

Ak parti ev MHP ise henüz konuyla ilgili açıklama yapmadı.

 

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Encrochat uyuşturucu satıcısına hapis cezası

HIZLI YORUM YAP