Almanya Başbakanı Angela Merkel COVİD -19 AŞI AÇIKLAMASI | DÜNYA
DOLAR

32,5928$% 0.35

EURO

34,8792% 0.39

STERLİN

40,7314£% 0.31

GRAM ALTIN

2.495,97%0,48

ÇEYREK ALTIN

4.273,00%0,09

a

Almanya Başbakanı Angela Merkel COVİD -19 AŞI AÇIKLAMASI

Almanya Başbakanı Angela Merkel SON DAKİKA COVİD -19 AŞI AÇIKLAMASI

Almanya Başbakanı Angela Merkel, video ile yaptığı  seslenişte, tüm ulus’a Covid-19 bulaşabileceğini ve  bu sebepten dolayı dünya genelinde birlikte ve beraberlik ile hareket etmeye ihtiyaç olduğunu söyledi.

Almanya Başbakanı Angela, AB ‘nin  4 Mayıs’ta virüsle donörler konferansı yapacağına söyleyerek, “Almanya da önemli finansal katkı yapacak. Bugün bunu duyurmak istemiyorum ancak daha sonraki gelişmeleri aktif izleyeceğimizi söyleyebilirim.” dedi.

Covid-19’a karşı ilaç ve aşının daha hızlı şekilde bulunması için uluslararası iş birliğine davet eden Merkel, “Aşının geliştirilmesi için tahminen 8 milyar avro gerekli.” ifadesine yer verdi.

Almanya Başbakanı Merkel, aşı bulunduktan sonra bu aşı veya ilaçtan herkesin yararlanmasını sağlayacaklarını duyurdu.

Covid-19’zun ekonomik, sosyal ve toplumsal hayatta darbe vuracağını söyleyen Merkel, “Bundan dolayı bir aşı geliştirerek bu virüsü durdurmak ve ardından mağlup etmek için yüksek tempoda ve büyük konsantrasyonla çalışmak zorundayız. Bu, dünyada milyonlarca hayatı kurtarmak için en onurlu görevlerden biridir.” ifadesine yer verdi.

Merkel , bu konuda kilit  rol oynayan Dünya Sağlık Örgütü ile yakın iş birliği içinde olunacağının altını çizdi.

DSÖ’nün geçen hafta, “Covid-19 temel sağlık teknolojilerin geliştirilmesi, üretimi ve küresel erişimin eşitlikçi hızlandırılması” konulu konferansın’da çok sayıda lider ve küresel aktörler de katılmıştı.

DSÖ Genel Direktörü Tedros ” AB’nin 4 Mayıs’ta virüsle mücadele  kapsamın da düzenleyeceği donörler konferansının, Covid-19 için önemli olduğunu ve aşıların, tanı araçlarının ve tedavi edicilerinin geliştirilmesi, üretimi, eşit dağılımını hızlandırmak için önemli bir iş ortaklığı olacağını belirtmişti.

AB Komisyonu Başkanı Von der Leyen de 4 Mayıs’da 7,5 milyar euro toplamayı planlıyoruz diyerek , “Ancak daha da fazlasını yapmamız gerekiyor. Covid-19’u yenmek için birçok cephede hareket etmemiz lazım.” diyerek altını çizdi.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

COVİD-19 AŞI TARTIŞMASI

HIZLI YORUM YAP