Aliyev Türkiye'yi masa dışında bırakmasının sebebi nedir? | DÜNYA
DOLAR

32,3793$% 0.18

EURO

35,0612% -0.13

STERLİN

40,9826£% 0.19

GRAM ALTIN

2.324,18%0,22

ÇEYREK ALTIN

3.996,00%-0,41

a

Aliyev Türkiye’yi masa dışında bırakmasının sebebi nedir?

Azerbaycan lideri Aliyev Ermenistan ile savaşı sırasında Türkiye’den destek aldı, binlerce kişi hatta parti Azerbaycan halkına destek oldu, gelin görün ki Avrupa’yı karşısına alan Türkiye ve halkına bir şok oldu Aliyev denen liderin Rusya ile masaya oturması!

Aslında bunun Aliyev amacı bana göre Rusya ile iyi ittifak kurmak çünkü Rusya Ermenistan’a destek olacağını herkes biliyor, çünkü güçlü bir başka devlet Ortadoğu’da asla istemez Rusya..

Aliyev ona göre iyi bir strateji kursada. Elinde patladı ve Ermenistan sözünü tutmadı.. kahramanca savaşan askerlerinin aldığı topraklar muhtemelen Ermenistan’a verilecek. Olan ise askere ve halka olacak.

Peki Türkiye masada olsa ne olurdu?

Türkiye masada olsa Ermenistan’la Rusya’nın hayali gerçek olamazdı, Türkiye Karabağ ve bölgenin Azerbaycan toprağı olduğunu her cephede söylerken Aliyev neden böyle yaptı?

Aklıma tek bir cevap geliyor, sorgulamak lazım zamanında ülkesinde Türk bayraklarını toplatan yine Aliyev..

Sebebi Türkiye’nin Ermenistan ile yakın ilişkiler kurarak sorunu düzeltme çabaları olsa gerek.

Aliyev bu şekilde devam ederse, hem seçimi hemde Türkiye’nin desteğini alamaz, bana göre tabiki zaman ne gösterir bilinmez ama Aliyev bu davranışı beni rahatsız etti. Türkiye’nin olmadığı masa beni rahatsız eder!

Ersoy.k

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Rusya ile anlaşan Azerbaycan’ı Ermenistan vurdu!

HIZLI YORUM YAP