Alexa.com kapanıyor mu? | DÜNYA
DOLAR

32,3334$% 0.23

EURO

35,1034% -0.15

STERLİN

41,0095£% -0.09

GRAM ALTIN

2.307,38%1,33

ÇEYREK ALTIN

3.972,00%0,17

a

Alexa.com kapanıyor mu?

Alexa.com kapanıyor mu? Amazon şok bir karar alarak 20 yıllık veri sağlayan alexa ‘yı kapatıyor! Karar sonrası ise milyonlar kullanıcı ise kapanmanın ne sonuçlar doğuracağını merak ediyor.

Açıklamalara göre bugünden itibaren Alexa hizmete erişim sağlanamayacak.

kullanıcılar ise verileri incelemek sitelerinin durumunu incelemek için kullanıyordu

ALEXA.COM, BUGÜNDEN İTİBAREN KAPATILIYOR

1 Mayıs 2022'de Alexa.com'u kullanımdan kaldıracağız

Alexa’nın bugünden itibaren hizmetlerini durduracağını belirten Amazon, yaptığı açıklamalarda, “25 yıl önce Alexa Internet’i kurduk. Dijital kitlenizi bulmanıza, bu kitleye erişmenize ve dönüştürmenize yardımcı olmak için 20 yıl çalıştıktan sonra 1 Mayıs 2022’de Alexa.com’u kullanımdan kaldırma konusunda oldukça zor bir karara vardık. Rekabet analizi, içerik araştırması, anahtar kelime çalışmaları ve daha birçok şey için bizi kaynak edindiğiniz için çok teşekkür ederiz. Size hizmet vermekten gurur duyduk” ifadelerini kullandı.

İnternet siteleri hakkında önemli verileri kullanıcılarına sunan Alexa, bu bilgilerin bir kısmı ücretsiz, daha gelişmiş analizler gibi hizmetler ise aylık bir ücret karşılığında abone olan müşterilere sağlıyordu. Kapanma kararının da popülerliğini kaybetmesinden kaynaklı olabileceği söyleniyordu.

Şirket, önceki açıklamalarında 8 Aralık 2021’den itibaren yeni abonelikler sunmayı bıraktığını, 15 Aralık’tan itibaren ise API’lerin kullanımdan kaldırıldığını ifade etmişti. Bunun yanı sıra, mevcut aboneliklerin 1 Mayıs 2022’ye; yani bugüne kadar etkin kalacağı ancak bugünden sonra Alexa.com’a erişimin kesileceği aktarılmıştı.

 

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Recep Tayyip Erdoğan’ın Suudi Arabistan ziyareti sıcak para arayışı!

HIZLI YORUM YAP