Akılalmaz Türkiye iddiasına Aliyev'den bomba cevap! MSB'den Ermenistan'a rest | DÜNYA
DOLAR

32,3711$% 0.16

EURO

34,9763% -0.29

STERLİN

40,9597£% 0.18

GRAM ALTIN

2.324,42%0,23

ÇEYREK ALTIN

3.966,00%-0,72

a
  • Baykuş Haber
  • DÜNYA
  • Akılalmaz Türkiye iddiasına Aliyev’den bomba cevap! MSB’den Ermenistan’a rest

Akılalmaz Türkiye iddiasına Aliyev’den bomba cevap! MSB’den Ermenistan’a rest

Akılalmaz Türkiye iddiasına Aliyev’den bomba cevap! MSB’den Ermenistan’a rest

 

7 Eylül Pazar sabahı Ermenistan-Azerbaycan cephe hattında, Ermeni güçlerin Azerbaycan sivil yerleşim birimlerine ateş açması üzerine çatışmalar başlamıştı. Azerbaycan ordusu karşı saldırı başlatmış ve çok sayıda yerleşim birimlerini işgalden kurtarmıştı.

Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki gelişmeleri gün boyunca bu haberimizden takip edebilirsiniz.

TÜRKİYE’DEN ERİVAN’A REST

Milli Savunma Bakanlığı, resmi Twitter hesabında Azerbaycan ve Ermenistan arasında yaşanan çatışmayla ilgili olarak bir açıklama yayınladı. Açıklamada şunlar kaydedildi: “Azerbaycan Ordusu işgal altındaki öz topraklarını kurtarmak için büyük kahramanlık göstermiş ve büyük başarılar kazanmıştır. Ermenistan artık işgal ettiği toprakları asıl sahibine vermelidir. Bu adım atılıncaya kadar Azerbaycan Türkü kardeşlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz.”

İLK KURŞUNU AZERBAYCAN SIKTI

– Azerbaycan Savunma Bakanlığı’ndan ateşkes ilanından sonra yapılan açıklamada, Ağdam ve Terter illerine Ermenistan ordusunca ateş açıldığı bildirildi.

ATEŞKES SAAT 12.00’DE BAŞLADI

– Günler süren savaşın ardından Rusya’daki 11 saatlik görüşmede “esirlerin ve cenazelerin değişimi” için ateşkes kararı alındı. Ateşkes saat 12.00’de devreye girdi.

Yaklaşık 11 saat süren görüşmeden bir kareYaklaşık 11 saat süren görüşmeden bir kare

ATEŞKES SONRASI İLK TEMAS

– Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov ile görüştü. Bayramov, Moskova’daki görüşmeler hakkında Çavuşoğlu’na bilgi verdi. Çavuşoğlu da Bayramov’a alınacak kararlar konusundaki desteğini iletti.

Ateşkese kadar işgalden kurtarılan (mavi ile işaretli) yerlerAteşkese kadar işgalden kurtarılan (mavi ile işaretli) yerler

ATEŞKESE KADAR ÇATIŞMALAR DEVAM ETTİ

– Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Ermenistan mevzilerine ve askerlerini vurduğu yeni görüntüleri yayımladı. Açıklamada, Ermenistan tarafının da Hadrut dahil işgalden kurtarılan yerleri şiddetli şekilde bombaladığı belirtildi.

 

AZERBAYCAN LİDERİ PAŞİNYAN’A ATEŞ PÜSKÜRDÜ

– Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, CNN International’da “The Connect World” programına açıklamalarda bulundu. Aliyev, “Ermenistan Başbakanı’nın ayakları yere basarsa görüşmeye hazırız. Ermenistan Başbakanı’nın bugünlerde konuşmadığı tek kişinin ücra bir adadaki bir aşiret lideri olduğunu düşünüyorum” dedi. Yürütülen “Türkiye sahada Azerbaycan’a destek sağlıyor” iddialarına da değinen Aliyev, böyle bir durumun olmadığını belirtti ve “Sahada Türk kuvveti yok. Türkiye bizi destekliyor ama siyasi destektir, diplomatik destektir. Ermenistan’ın ‘Azerbaycan’a birileri yardım ediyor’ demesi tamamen yanlış ve yanıltıcıdır, biz bunu reddediyoruz. Azerbaycan ordusunda Türk silahları var. Sadece Türk silahları değil, Rus, İsrail, Belarus, Ukrayna silahları da var” ifadelerini kullandı. Aliyev, Dağlık Karabağ davasından asla vazgeçmeyeceklerini belirterek, Türkiye ile Azerbaycan arasında çok sıkı bağların olduğunu ve Azerbaycan halkının Türkiye gibi ortak, müttefik ve kardeş bir ülkeye sahip olduğu için çok mutlu olduğunu söyledi. Haber7

 

 

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Dünya gündemine bomba gibi düştü, Trump Rusya ile anlaşmak istiyor !

HIZLI YORUM YAP