Ak Partili Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu: Yardımların Suriye’ye ulaşması adına gerekli desteği veriyoruz | DÜNYA
DOLAR

32,5955$% 0.11

EURO

35,0131% 0.35

STERLİN

40,7295£% 0.28

GRAM ALTIN

2.420,15%-0,11

ÇEYREK ALTIN

4.046,00%-0,12

a
  • Baykuş Haber
  • DÜNYA
  • Ak Partili Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu: Yardımların Suriye’ye ulaşması adına gerekli desteği veriyoruz

Ak Partili Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu: Yardımların Suriye’ye ulaşması adına gerekli desteği veriyoruz

Ak Partili Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu: Yardımların Suriye’ye ulaşması adına gerekli desteği veriyoruz! Açıklama sonrası binlerce Türk vatandaşı yardımların henüz kendilerine ulaşmadığını dile getirirken, Bu açıklamanın yersiz olduğunu düşündüğünü açıklıyor!

Ak parti Hükumetine olan tepkiler artarak devam ediyor! Ak Partili bakana tepkiler sosyal medyada gündem oldu!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu depreme ilişkin yaptığı açıklamada, “Cilvegözü sınır kapısı açık. İki kapının da açılması için çalışıyoruz. Bu siyasi değil insani bir konu. Gelen yardımların Suriye’ye ulaşması adına gerekli desteği de veriyoruz” dedi.

AB Türkiye ve Suriye için donörler konferansı düzenleyecek

Avrupa Birliği’nin Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremin yaralarının sarılmasında Türkiye ve Suriye’ye bağış toplanması için bir donörler konferansı düzenleyeceği öğrenildi. Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ve İsveç Başbakanı Ulf Kristersson Türkiye ve Suriye için yardım toplama niyetinde olduklarını Türk makamlarına bugün iletti. Donörler konferansının Mart ayında Brüksel’de düzenleneceği açıkladı. Avrupa Birliği üyelerinin ve AB’ye komşu ülkelerin, Birleşmiş Milletler üyelerinin ve uluslararası finans kurumlarının katılacağı konferansta uluslararası toplumdan depremden etkilenen bölgelerin yararına kullanılmak üzere bağışta bulunmaları istenecek. Toplantıya Avrupa Birliği Komisyonu’nun Komşuluk ve Genişlemeden Sorumlu Üyesi Oliver Varhely ile İsveç Uluslararası Kalkınma ve Dış Ticaret Bakanı Johan Forssell başkanlık edecek.

kaynak: DW Türkçe

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

ABD, Çin’in casus balolunu düşürdü!

HIZLI YORUM YAP