Ak partili Cumhurbaşkanı Erdoğan Siloam yazıtını İsrail'e veriyor! Çok yanlış adım çok! | DÜNYA
DOLAR

32,5038$% 0.08

EURO

34,7826% -0.12

STERLİN

40,2943£% -1.04

GRAM ALTIN

2.496,26%0,50

ÇEYREK ALTIN

4.252,00%0,18

a
  • Baykuş Haber
  • DÜNYA
  • Ak partili Cumhurbaşkanı Erdoğan Siloam yazıtını İsrail’e veriyor! Çok yanlış adım çok!

Ak partili Cumhurbaşkanı Erdoğan Siloam yazıtını İsrail’e veriyor! Çok yanlış adım çok!

Ak partili Cumhurbaşkanı Erdoğan Siloam yazıtını İsrail’e veriyor! Çok yanlış adım çok! Büyük bir tarihi olan Siloam yazıtı veriliyor, bunun sebebini konuşuruz fakat sorunun diğer bir kısmı daha olacak.

1 bunu vermek siyasi bir olay değil, İsrail bu yazıtı çok istiyorsa geri vermek şartı ile sergileyebilir ama iade etmeli, atalarımızın bu topraklarda bulundurduğu ve bedelini ödediği parçayı İsrail’e vermek yanlış. Zaten herkes bilir ki Cumhurbaşkanı Erdoğan İsrail ile asla kötü olmadı bunu vermesi çok yanlış.

Yarın Suudi prensi gelir kutsal emaneti alır..

BEDELİ NE OLURSA OLSUN İYİ NİYET OLARAK TARİHİ OLAN BİR KÜLTÜR VERİLİR Mİ, O HALDE MADEM DOSTLUK PEKİŞSİN, BUYRUN ONLARDA ELİND EBULUNDURUĞU MİRASLARIMIZ VERSİN MESELA KANUNİ HİTABESİ..

Siloam yazıtı

Bu dostluk değil Dostluğun ötesinde bir jest bana göre, karşılığı verilmemiş hatta verilse ‘de bunun bir tarihi var.. Hatta önemi var.

YAZITIN HİKAYESİ

Yazıtla ilgili internet kaynaklarında şu bilgiler yer alıyor:

“Milattan önce 8. yüzyılda Kudüs kralı Yahudi Hezekiya, topraklarını hızla genişletmekte olan Asurlular’ın Kudüs’ü işgal niyetinde olduğunu düşünerek şehrin önemli su kaynaklarından birini surların içine taşımaya karar vermişti. Suyu Kudüs surları içerisindeki Siloam Havuzu’na taşıyacak tünel projesi böyle başladı. İki ayrı yönden tüneli kazmaya başlayan işçiler bir süre sonra yerin altında, orta yerde karşılaştı. Dönemin önemli su yollarından birinin tamamlandığı bu anı ölümsüzleştirmek isteyen işçiler duvara yerleştirdikleri taşlardan birine bu olayı İbranice olarak not ettiler.

Olaydan 2 bin 600 yıl sonra, Osmanlı egemenliğindeki Kudüs’te ilginç bir olay yaşanır. 1880 yılında 16 yaşındaki bir genç, o dönem yeni keşfedilmiş olan Hezekiya Tüneli’nin duvarlarında elini gezdirirken tünelin orta yerinde söz konusu yazıt taşını keşfeder. Durumdan haberdar olan bir tüccar 1890 yılında yazıtı bulunduğu yerden kırarak koparır ve çalar. Devreye İstanbul Arkeoloji Müzesi’nin kurucusu Osman Hamdi Bey girer. Osmanlı’nın Kudüs sancağındaki İbrahim Hakkı Paşa’yı durumdan haberdar ederek yazıtı bulmak için tüm birimleri seferber eder. Çok geçmeden yazıt bulunur ve eser, tarihi yarımadada güven içinde sergilenmesi için İstanbul’a getirtilir.”

NE YAZIYOR?

Yazıtta yazanlar şöyle:

1. satır: …kazısı; kazı nasıl yapıldı; daha….
2. satır: Kazmalar aynı doğrultuda ve birbirine karşı idiler. Kanalın açılmasına üç endaze kala sesler işitildi.
3. satır: Bu sesler karşılıklı olarak birbirine bağıranların sesi idi. Çünkü orada kuzey ve güneyinden açılan tünel birleşiyordu. Ve o gün
4. satır: Kanal açılmış oldu. Tünelin açılması ile her iki taraftaki işçiler ve kazmaları karşılaştılar.
5. satır: Sular kaynaktan bin endaze uzaklıktaki havuza aktı ve
6. satır: İşçilerin başları üstündeki kayanın yüksekliği yüz endaze idi.

DAHA ÖNCEDE İSTENDİ ESKİ TÜRKİYE VERMEDİ!

Daha öncede İsrail ile iyi ve mesafeli ilişkileri oldu Türkiye’nin ama asla vermedi tarihte bir çok bedel karşılığında alınması istenmişti ama Türkiye, OSMANLI BU TEKLİFLERİNİN TAMAMINI RET ETMİŞTİ..

Filler, altınlar verilir ama ret edilir, Fakat bugün bedelsiz olarak veriliyor bu sadece bir dostluk değil dostluğun ötesinde bir olay olduğunu düşünüyorum.

Bugün ufak ticaretlerde dahi bir anlaşma yapılır. Fakat Erdoğan’ın ticari olayına bakarsak bedelsiz vereceği hiçbir şey vermeyeceğini iyi biliriz? Bu konuya yalanlama gelmedi ama verilmesine karşıyım, yarında dediğim gibi başka bir ülke prensiz gelir ister kutsal emaneti..

Mesela BAE prensi yarın gelse Kutsal emaneti istese vermeyecek mi? yarın Katar prensi kralı gelse istese vermeyecekmişsiniz?

Çok yanlış, bunların bedeli ve ücreti olmayan ata mirasıdır!

Son derece yanlış olduğunu düşünüyorum, Erdoğan ve İsrail dostluğu olabilir ama bu dostluğun bir sınırı olmalıydı.. Yanlış yaptı, çok yanlış..

Bu arada tek bir Ak partili de buna karşı çıkmadı, Hadi Ak parti çıkmadı ya kendisine milliyetçi diyen MHP’liler sizin neden sesiniz çıkmadı? Kusura bakmayın ata mirasına sahip çıkamayan kendisine milletçiyim demesin.

Ata mirası verilemez!

Bu arada Ak partili Fatma Şahin’de biliyor bunu bakın

 

Konuşmada fil vereceğin hitabe alacağız denilmiş fakat ret edilmiş, Fatma Şahin cevap verememiş.. Fil değil İsrail ‘in tamamı verilse ata mirası verilmez!

Babakuş

 

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

İran’ın Tebriz bölgesin ‘den füzeler atıldığı görüntülendi Füzeler ABD Erbil üssünü vurdu!

HIZLI YORUM YAP