Afganistan'da halk Terörist Radikal İslamcı İhvancı Taliban'a karşı ayaklandı, Darbeci Terörist Taliban Halka ateş açtı! | DÜNYA
DOLAR

32,4106$% 0.16

EURO

35,0075% -0.19

STERLİN

40,9138£% 0.04

GRAM ALTIN

2.332,64%0,60

ÇEYREK ALTIN

4.013,00%0,52

a
  • Baykuş Haber
  • DÜNYA
  • Afganistan’da halk Terörist Radikal İslamcı İhvancı Taliban’a karşı ayaklandı, Darbeci Terörist Taliban Halka ateş açtı!

Afganistan’da halk Terörist Radikal İslamcı İhvancı Taliban’a karşı ayaklandı, Darbeci Terörist Taliban Halka ateş açtı!

Afganistan’da halk Terörist Radikal İslamcı İhvancı Taliban’a karşı ayaklandı, Darbeci Terörist Taliban Halka ateş açtı! Radikal islamcı terör örgütü Afganistan halkına ateş açmaya başladı.. binlerce gösterici ise talibanın tutumlarına tepki için meydanlara indi, Radikal islamcı gazeteci ve ihvancı terör grupları ise halk talibanı seviyor paylaşımları yaparka algıları suya düşmüş oldu.

Talibanı destekleyen Ak partiye yakın yazarların ise taliban için övgüler yazması tepki görmüşlerdi..

Talibanı tanımayacağı gösteren ilkk direniciler Afgan kadınlar olmuştu, yüzlerce kadın protestolara başlamış kaçan devlet başkanının ise toplantıya gidiyorum diyerek ülkeden kaçtığı doğrulanmıştı, Korkak devlet başkanı ülkeli terör örgütüne para karşılığı teslim etti denildi.

Afgan halkı ise talibana karşı silahımız yok ama direneceğiz diyerek tepki gösterirken bazı örgüt militanları ise halka ateş açmaya başladı.

 

Dünya Afganistan’da Taliban’ın ilerleyişini seyrediyor.

Taliban’dan peş peşe açıklamalar gelirken, Afganistan’ın Nangarhar vilayetinde Afgan halkı ayaklandı.

Afganistan Cumhuriyeti bayrağını savunarak protesto gösterisi düzenleyen Afganlar’a, Taliban güçleri tarafından havaya ateş edilerek dağılmaları istendi.

Yüzlerce protestocu, ülkenin ulusal bayraklarını taşırken, Taliban bayraklarını indirdi.

Öte yandan, Afganistan’ın tanınmış kumandanı Ahmet Şah Mesud’un oğlu Ahmet Mesud, Pençşir direniş güçlerinin başına geçerek, Taliban’a karşı direniş çağrısı yaptı. Ahmet Mesud, mektubunda, “Afgan halkı, mücahitler, dünyanın her yerindeki özgürlük dostları! Afganistan’da tiranlık zafer kazandı. Kabil inliyor, ülkemiz zincire vuruldu. Ama her şey bitmedi. Köleliği reddeden tüm özgür Afganlar’ı, ülkemizin ızdırap içindeki son özgür kalesi olan Pençşir’de bana katılmaya çağırıyorum” dedi.

Ayrıca, Taliban’dan kaçan askerler direniş için Pençşir’de toplanmaya başladı.

Öte yandan, Taliban temsilcileri üniversiteleri dolaşarak halkın sakin olmasını istiyor.

Pervan Ünviersitesine giden Taliban temsilcileri, üniversite çalışanlarının işlerine devam etmelerini savundu. Halkı kontrol altına almaya çalışan Taliban’ın bu tür ziyaretler gerçekleştirdiği belirtildi.

 

Kaynak: OdaTv

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Taliban Terör Örgütünü kabul etmeyeceğimizi bildirmemiz gerekiyor! Edenler bu ülkenin vatandaşı olamaz!

HIZLI YORUM YAP