ABD'nin Türkiye haksız yaptırımına Rusya'dan sert tepki! | DÜNYA
DOLAR

32,5410$% 0.25

EURO

34,7834% 0.11

STERLİN

40,6354£% 0.39

GRAM ALTIN

2.493,51%1,28

ÇEYREK ALTIN

4.259,00%0,56

a

ABD’nin Türkiye haksız yaptırımına Rusya’dan sert tepki!

ABD, Rusya’dan S-400 sistemlerinin alınması sebebi ile iligili olarak Türkiye’ye haksız yere  bazı yaptırımlar uygulama kararı aldı. Hukuki zeminde skandal olarak anılan bu karara Rusya’dan sert tepki geldi. Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov: ‘ABD’nin Türkiye’ye yaptırım uygulaması, uluslararası hukuka karşı kibirli tutumunun bir başka tezahürüdür.” dedi.

 

ABD, Türkiye’ye Rusya’dan aldığı S-400 hava savunma sistemleri nedeniyle ABD’nin Hasımlarıyla Yaptırımlar Yoluyla Mücadele Etme Yasası (CAATSA) kapsamında uygulayacağı yaptırımları açıkladı.

Yaptırım listesinde Savunma Sanayii Başkanlığı, Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, Savunma Sanayii Başkan Yardımcısı ve Roketsan Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Yiğit, Savunma Sanayii Başkanlığı Hava Savunma ve Uzay Daire Başkanlığından Serhat Gençoğlu ve Mustafa Alper Deniz bulunuyor.

RUSYA’DAN İLK TEPKİ

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov: “ABD’nin Türkiye’ye yaptırım uygulaması, uluslararası hukuka karşı kibirli tutumunun bir başka tezahürüdür.” ifadelerini kullandı.

‘ABD’NİN GÜVENİRLİLİĞİNE KATKI SAĞLAMIYOR’

Lavrov, resmi temaslar için bulunduğu Bosna Hersek’te basın toplantısı düzenledi.

ABD’nin yaptırımları “hoyrat” bir şekilde kullandığına işaret eden Lavrov, “ABD’nin Türkiye’ye yaptırım uygulaması, uluslararası hukuka karşı kibirli tutumunun bir başka tezahürüdür. Elbette bu yaklaşım, askeri-teknik iş birliği de dahil olmak üzere, uluslararası arenada sorumlu bir katılımcı olan ABD’nin güvenilirliğine katkı sağlamıyor.” diye konuştu.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

ABD’de Türkiye için yaptırım kararı aldı !

HIZLI YORUM YAP