ABD'nin hesabı bambaşka! S-400'leri Türkiye'den kim veya kimler kaçırtmaya uğraşıyor ? | DÜNYA
DOLAR

32,5038$% 0.08

EURO

34,7826% -0.12

STERLİN

40,2943£% -1.04

GRAM ALTIN

2.496,26%0,50

ÇEYREK ALTIN

4.252,00%0,18

a
  • Baykuş Haber
  • DÜNYA
  • ABD’nin hesabı bambaşka! S-400’leri Türkiye’den kim veya kimler kaçırtmaya uğraşıyor ?

ABD’nin hesabı bambaşka! S-400’leri Türkiye’den kim veya kimler kaçırtmaya uğraşıyor ?

1970’lerde CIA’in kaçırdığı Rus uçağını ve bunun temel nedenini köşesine taşıyan Soner Yalçın, konuyu Türkiye’nin S-400’lerine getirerek, “CIA bu işin neresinde? S-400 konusunda Türkiye’de ortalığı yıkanlara “sufle veren” kim? Kimler S-400’ü Türkiye’den “kaçırtmaya” çabalıyor. Füze-uçak alımı bir ülkenin egemenlik hakkına ne derece sahip olduğunun göstergesidir. Lafla tam bağımsız Türkiye yeniden inşa edilemez” ifadesine yer verdi.

Sözcü gazetesi yazarı Soner Yalçın, bugün kaleme aldığı köşe yazısında, Türkiye’nin S-400’leri almasının ABD’de oluşturduğu kaygıyı ve bunun nedenlerini irdeledi.

ABD’NİN S-400 HESABI

Yazısında okuyucuları 70’lere götüren Yalçın, o dönem Mısır’dan ABD’ye kaçırılan Sovyet yapımı MIG-23’ün hikayesini ve Washington’ın arka planda neleri hesapladığını anlatarak, “ABD’nin, bu tarz Rus yapımı silahlar alan ülkelerin Rusya’nın etkisine girmesinden endişelendiğini ve kendi pazarından çıkmasından korktuğunu” ima etti.

MISIR’DAN KAÇIRILAN RUS UÇAĞINI ÖRNEK VEREREK ABD’NİN KAYGISINI ANLATTI

Sözcü yazarı yazısına, CIA ajanı Jim Fees’in, SSCB’nin Mısır’a verdiği MIG-23 savaş uçağını ABD’ye nasıl kaçırdığını anlatarak girdi.

“MIG 23’ün Mısır’dan kaçırmasının sebebi uçağın sadece teknolojisi hakkında bilgi sahibi olmak değildi. ABD, gözdağı vermek için MIG-23 uçağını kaçırmıştı!” diyen Yalçın, “Mesele salt savaş üstünlüğü falan değildi. ABD Sovyetler Birliği’nin Mısır’a hakim olmasını istemiyordu. Amerikalıların derdi şuydu: ‘Sovyet desteği’ ile başlayan silah satışı ‘Sovyet etkisine’ evrilmiş ve Mısır’da ‘Sovyet nüfuzunun’ artmasına dönüşmüştü. ABD bundan çekiniyordu. MIG-23 savaş uçağı bunun sembolüydü” ifadelerini kullandı.

Mısır Hava Kuvvetlerine ait MIG-23

 

Mısır Hava Kuvvetlerine ait MIG-23

Soner Yalçın, konuyu buradan Türkiye’nin aldığı Hindistan’ın da almak için çaba sarf ettiği S-400’lere getirerek yazısını şu şekilde sürdürdü;

“Gelelim ana konumuza:

S-400 (NATO ismi, SA-21 Growler)…

Rusya yapımı füze savunma sistemi.

1980’de geliştirilmeye başlandı; ve 2007’de üretildi. Hayali uçakları bile vurma kapasitesine sahip. Economist gibi Batı medyasına göre dünyadaki en iyi savunma sistemlerinden biri.

Rusya, Çin ve Türkiye’de var. Hindistan ile 2018’de anlaşma imzalandı; ön ödeme yapıldı. Teslimat bekleniyordu ama bu ülkede de “alıp-almama” konusunda tartışmalar çıktı/çıkarıldı. Bu sebeple, 2020’de yapılacak teslimat 2021’ye kaydırıldı!

Amerikan yönetimi bugün Hindistan’ı tehdit ediyor:

“NATO üyesi Türkiye ile yaşadığımız ciddi tartışmaya bakıp, ders alın! En iyisi siz bizden General Atomics şirketi tarafından üretilen İHA alın. Lockheed Martin F-21 ve Boeing F/A-18 hayalet uçak alın!”

Gelelim sonuca:

Aylardır Türkiye’de S-400 meselesini tartışıyoruz.

Peki, CIA bu işin neresinde?

S-400 alımı konusunda Türkiye’de ortalığı yıkanlara “sufle veren” kim?

Kimler S-400’ü Türkiye’den “kaçırtmaya” çabalıyor…

Yani:

Bağnazlık, ezbercilik ancak analitik düşünme yapısıyla sorgulanırsa gerçeğe ulaşılır.

S-400 tartışmasına bu açıdan bakınız.

Füze-uçak alımı bir ülkenin egemenlik hakkına ne derece sahip olduğunun göstergesidir.

Lafla tam bağımsız Türkiye yeniden inşa edilemez.”

KAYNAK: SÖZCE GAZETESİ
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Libya İçişleri Bakanı Başağa’nın konvoyuna silahlı saldırı oldu!

HIZLI YORUM YAP