ABD'den Türkiye'nin İçişlerine skandal müdahale cabası ! | DÜNYA
DOLAR

32,5790$% 0.3

EURO

34,6992% -0.2

STERLİN

40,4844£% -0.33

GRAM ALTIN

2.508,00%0,96

ÇEYREK ALTIN

4.283,00%0,81

a

ABD’den Türkiye’nin İçişlerine skandal müdahale cabası !

ABD’den Türkiye’nin İçişlerine skandal müdahale cabası !

 

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimine destek olmak sebebi ile  Osman Kavala casusluk suçundan tutuklanmıştı.

Kavala’nın CIA danışmanı Henri Barkey’le Heybeliada’da bulunan otelde görüşmesi ise Türkiye gündeminine bomba gibi düşmüştü.

Kavala’ya destek veren ABD Dışişleri Bakanlığı yayımladığı mesaj’da, “Bu hafta itibarı ile Türk hayırsever ve sivil toplum lideri Osman Kavala herhangi bir suçtan mahkum edilmeden 1000 gün gözaltında kaldı. Amerika Birleşik Devletleri, uluslararası yükümlülüklere ve taahhütlere uymanın önemini vurguluyor. Türkiye’yi, adalet ve hukukun üstünlüğü konusundaki taahhüdüne uymaya ve davasına adil, şeffaf ve hızlı bir çözüm ararken Osman Kavala’yı serbest bırakmaya çağırıyoruz.” diyerek devam eden bir davaya müdehale etmeye çalıştığını ve açıkca iç işlerimize karışdığı kaydedildi.

NE OLMUŞTU?

Gezi Parkı odaklı olaylara ilişkin davada tahliyesine ve beraatine karar verilmesinin ardından Silivri Cezaevi’ndeki tahliyesinin ardından gözaltına alınan Anadolu Kültür AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Osman Kavala, “Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme” suçundan tutuklanmıştı.

OSMAN KAVALA KİMDİR?

Kavala, 2 Ekim 1957 tarihinde Paris, Fransa’da dünyaya geldi. İstanbul Robert Lisesi’ni bitirdikten sonra Manchester Üniversitesi Ekonomi Bölümü’nden mezun oldu. 1982 yılında Kavala Grubu şirketlerinin yönetimini üstlendi. 1983 yılında İletişim Yayınları’nın kuruluşuna katıldı.

1999 depremi ardından önayak olduğu dayanışma faaliyetlerinden sonra aktif iş hayatını bırakıp tamamen sivil toplum alanına yönelen Osman Kavala, pek çok farklı sivil toplum kuruluşunun oluşumunda ve çalışmalarında yer aldı. 2002 yılında bu alandaki çalışmalarını kültür sanat alanında yoğunlaştırarak Anadolu Kültür’ü kurdu. 1990’lardan sonra Anadolu Kültür’ün ilk girişimi olan Diyarbakır Sanat Merkezi (DSM) kuruldu. 2005 yılında açılan Kars Sanat Merkezi ise, 2009 yılındaki kapanışına kadar iletişimin önemli kanallarından biri olarak hizmet verdi.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Skandal Ayasofya yorumu: Şahan Gökbakar, Metin Uca, Cem Özdemir, Sevim Dağdelen…

HIZLI YORUM YAP