ABD Türkiye yerine yeni müttefikini buldu Yunanistan! | DÜNYA
DOLAR

32,5898$% 0.33

EURO

34,8357% 0.23

STERLİN

40,4544£% -0.41

GRAM ALTIN

2.510,06%1,04

ÇEYREK ALTIN

4.279,00%0,76

a

ABD Türkiye yerine yeni müttefikini buldu Yunanistan!

ABD Türkiye yerine yeni müttefikini buldu Yunanistan! ABD ve Türkiye arasında olan gerilim Akdeniz ve Ege’ye sıçrıyor, ABD, Yunanistan ile anlaşması ise yeni müttefik olma yolunda ilerlediği kaydedilmeye başlandı.

Türkiye ve Rusya ile arasının Ak parti ev MHP tarafından desteklenmesi ABD yönetimini yeni ittifaklar kurmasına yol açtığı ve Türkiye’ye göz dağı verdiği iddiası ise kulislerde konuşuluyor.

Reuters’ın aktardığına göre Blinken “Bu anlaşma Yunanistan’daki askerlerimizin daha fazla noktada faaliyet göstermesi ve eğitim vermesini sağlayacak” dedi…

Yunanistan ve ABD mevcut ortak savunma anlaşmasını genişleten ve uzatan yeni bir anlaşma imzaladı.

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias’ın ABD ziyareti sırasında imzalanan anlaşmanın ardından konuşan ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, anlaşmanın beş yıl uzatıldığını ve süresiz hale gelmesinin mümkün olduğunu söyledi.

Reuters’ın aktardığına göre Blinken “Bu anlaşma Yunanistan’daki askerlerimizin daha fazla noktada faaliyet göstermesi ve eğitim vermesini sağlayacak” dedi.

Yunanistan birkaç hafta önce de Fransa ile bir savunma anlaşması imzalamıştı.

Bu sabah bu konuyla ilgili bir açıklama yapan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, “Bazı ülkeler de gücünü ve boyunu aşan bir şekilde Doğu Akdeniz’de rol kapmaya çalışıyorlar. Hem AB hem NATO içinde ayrıca ittifaklar yapılması hem AB’nin savunma gücünü hem de NATO’yu bölecek, bunu görüyorlar” demişti.

Oda Tv

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Taliban heyeti üst düzey görüşmeler için Türkiye’de Ak partili Dış işleri bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüştü

HIZLI YORUM YAP