ABD Terör örgütü Taliban hedeflerine hava saldırısı düzenledi | DÜNYA
DOLAR

32,5038$% 0.08

EURO

34,7826% -0.12

STERLİN

40,2943£% -1.04

GRAM ALTIN

2.496,26%0,50

ÇEYREK ALTIN

4.252,00%0,18

a

ABD Terör örgütü Taliban hedeflerine hava saldırısı düzenledi

ABD Terör örgütü Taliban hedeflerine hava saldırısı düzenledi, Afganistan’dan çekilme kararı alan ABD çekilmesinin %95 tamamlamasına rağmen taliban terör örgütüne bağlı olan yerlere hava saldırısı düzenledi.

ABD çekildiği an ise taliban ilerleyişini sürdürmüş ve bir çok bölgeyi ‘de kontrol altına almıştı.

Yakaladıkları devlet adamlarını sorgulayacaklarını ilan eden Taliban terör örgütü, devlet adamlarının yakalanmasının ardından idam edileceğine dair söylentileri genişlik kazandır.

Bazı Afgan komutanlar ise bölgeden kaçarak farklı ülkelere kaçmaya başladığı geçtiğimiz günlerde bir TV kanalının paylaşımında ortaya çıkmıştı.

TALİBAN ABD’nin Çekilmesinin Ardından Daha Hızlı Büyümeye Başladı!

ABD Terör örgütü Taliban hedeflerine hava saldırısı düzenledi

Eli kanlı radikal ve ihvancı terör örgütü taliban, genç çocuk, kadın, suçlu, suçsuz demeden öldürmelerine devam ediyor ve bir çok Afganistan bölgesini ‘de çoktan ele geçirdiği açıklanıyor.

Bir çok kişi yakın Müslüman ülkelere kaçarak hayatlarını kurtarmanın derdine düştü.

ABD TERÖR ÖRGÜTÜ TALİBANI BOMBALADI

Washington Post’un, ismini açıklamak istemeyen yetkililere dayandırdığı haberinde, Afgan kuvvetlerine destek olmak için ABD kuvvetlerince Taliban’a yönelik 21-22 Temmuz’da 4 hava saldırısı düzenlendiği belirtildi.

Saldırıların, Taliban’ın güçlü olduğu Kandahar ve Kunduz bölgesinde gerçekleştiği bilgisi paylaşılan haberde, hava desteği talebinin ise Afgan kuvvetlerince yapıldığı öne sürüldü.

Haberde, Taliban sözcüsünün, saldırıların devam eden barış anlaşması müzakere şartlarını ihlal ettiğini ve “olumsuz sonuçları olacağını” söylediği aktarıldı.

ÇEKİLMENİN YÜZDE 95’İNİN TAMAMLANDIĞI AÇIKLANMIŞTI

Pentagon’dan bu hafta yapılan açıklamada, ABD askerinin Afganistan’daki çekilmesinin yaklaşık yüzde 95’inin tamamlandığı bildirilmişti. Açıklamada sadece ABD Büyükelçiliğini ve Kabil’deki uluslararası havaalanını savunmak için ülkede yaklaşık 650 ABD askerinin kalacağı duyurulmuştu.

ABD2nin geçildiği alanları Türk askerinin Mehmetçiğin kontrol altına alınacağı ise gelen bilgiler arasında yer almaya devam ediyor.

Kaynak: Cumhuriyet

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

ABD’den Türkiye’ye Kıbrıs ve yaptırım çıkışı, S-400 füze sisteminin yaptırımları devam edecek!

HIZLI YORUM YAP