ABD askerlerinin de bulunduğu Ayn el-Esed Askeri Üssü’ne, Katyuşa roketleri ile saldırı oldu! | DÜNYA
DOLAR

32,3778$% 0.17

EURO

35,0390% -0.19

STERLİN

40,9914£% 0.2

GRAM ALTIN

2.324,77%0,24

ÇEYREK ALTIN

4.005,00%-0,26

a
  • Baykuş Haber
  • DÜNYA
  • ABD askerlerinin de bulunduğu Ayn el-Esed Askeri Üssü’ne, Katyuşa roketleri ile saldırı oldu!

ABD askerlerinin de bulunduğu Ayn el-Esed Askeri Üssü’ne, Katyuşa roketleri ile saldırı oldu!

ABD askerlerinin de bulunduğu Ayn el-Esed Askeri Üssü’ne, Katyuşa roketleri ile saldırı oldu! Okyanusun öbür ucundan gelerek ülkeleri işgal eden Amerika Birleşik Devletlerinin görevli olduğu Irak bölgesinde askeri Üssü’ne roketli saldırı oldu.

Yakın Zaman’da Afganistan’dan çekilen ABD askerleri bu alanı tamamen Türk askerlerine bırakmanın planını yapmıştı, bölgede olan varlığının farklı alanlara çekmek isteyen ABD yönetiminin IRAK bölgesinde olan askerlerine saldırı düzenlendi.

SALDIRI’DA ÖLEN VE YARALANAN OLMADI!

ABD askerlerine yönelik olan saldırı ‘da edinilen bilgiye göre yararlanan olmazken, maddi bir hasarında meydana gelmediği belirtildi. Konuyla alakalı olarak ABD yönetimin yakın zamanda bataklık bölgesi olan bölgelerden çekileceği iddia edilmeye devam ediyor.

Irak’ta, içinde ABD askerlerinin de bulunduğu Ayn el-Esed Askeri Üssü’ne saldırı düzenlendi. Iraklı güvenlik yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, ülkenin batısında yer alan Anbar vilayetindeki Ayn el-Esed Askeri Üssü’ne öğlen saatlerinde 3 adet Katyuşa roketinin düştüğü, fakat saldırı sonucu üste herhangi bir hasarın meydana gelmediği kaydedildi.

Saldırıya ilişkin Irak koalisyon güçleri tarafından yapılan açıklamada ise söz konusu roketlerin üssün çevresine düştüğü, saldırı sonucu can kaybı olmadığı ve hasar tespit çalışmalarının ise devam ettiği ifade edildi.

Öte yandan, ABD askerlerinin bulunduğu Ayn el-Esed Askeri Üssü’ne geçtiğimiz Nisan ayında 24 adet roket düşmüştü.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

ABD’den Türkiye’ye ‘çocuk asker’ suçlaması. Türkiye çocuk Asker kullanan listeye eklendi!

HIZLI YORUM YAP