ABD Afganistan'da yaşanan terör saldırısına kınama | DÜNYA
DOLAR

32,5038$% 0.08

EURO

34,7826% -0.12

STERLİN

40,2943£% -1.04

GRAM ALTIN

2.496,26%0,50

ÇEYREK ALTIN

4.252,00%0,18

a

ABD Afganistan’da yaşanan terör saldırısına kınama

ABD Afganistan’da yaşanan terör saldırısına kınama

ABD Dışişleri Bakanı Pompeo, Afganistan’daki cenaze töreni ve hastaneyi hedef alan iki terör saldırısını kınadıklarını duyurdu.

Terör saldırısı ile ilgili yapan yazılı açıklama  Pompeo, saldırılarda hayatını kaybedenlerin yakınlarına baş sağlığı dileklerinde bulundu.

Pompeo, açıklamasında, “ABD, Afganistan’daki korkunç terör saldırılarını en güçlü biçimde kınamaktadır. Kutsal ramazan ayının içinde ve Kovid-19 salgınının ortasında düzenlenen bu saldırılar dehşet vericidir. Masumlara yönelik hiçbir saldırı affedilemez ancak bir hastanede doğum yapan kadın ve bebeklere saldırmak katıksız bir kötülüktür.” İfadelerini kullandı.

TALİBAN SALDIRILARI REDDEDİ

Afganistan’ın Nangarhar şehrinde Hiva ilçesinde korucu komutanının cenaze töreninde yapılan bombalı saldırıya ile ilgili değerlendirmede bulunan Pompeo, “Bir cenaze töreninde dua etmek için yas tutanlara saldıran teröristler, sadece aileleri ve toplulukları bir arada tutan bağları koparmaya çalışıyorlar ama bunu asla başaramayacaklar. Dualarımız bu saldırılarda hayatını kaybeden kurbanlar ve teröristlere karşı kendini siper eden Afgan güvenlik görevlileriyle.” dedi.

Taliban’ın her iki saldırıyı da reddettiğine ve kınadığının da altını çizen Pompeo, Taliban ve Afgan hükümetine saldırganların bulunması için ortak çalışmaları gerektiğinin önerisinde bulunda.

Ülkedeki şiddet bitmediği ve barış için tarafların aynı masa da oturup müzakereleri ilerlemediği sürece Afganistan’ın terörizmin açık bir  hedefi olmaya devam edeceğini duyuran Ponpeo, “Afgan halkı terörden uzak bir geleceği hak ediyor ve devam eden barış görüşmeleri, Afganların terörizm tehdidine karşı birleşik bir cephe inşa etmeleri için bir araya gelmelerinde önemli bir fırsat sunuyor.” çıkarımlarını paylaştı.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarda bulunuyor

HIZLI YORUM YAP