Koronavirüs salgını nedeni ile yurt dışında 33 Türk hayatını kaybetti | SİYASET
DOLAR

32,3768$% 0.16

EURO

34,9886% -0.29

STERLİN

41,0169£% 0.25

GRAM ALTIN

2.324,42%0,23

ÇEYREK ALTIN

3.990,00%-0,24

a

Koronavirüs salgını nedeni ile yurt dışında 33 Türk hayatını kaybetti

Koronavirüs salgını nedeniyle tüm dünyada kırmızı alarm verilmiş durumda, Çin’den yayılan virüs tüm dünya ülkelerinde yayıldı, Bakan Mevlüt Çavuşoğlu yurt dışında bu salgın nedeni ile hayatını kaybeden Türklerin net sayısını açıkladı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu düzenlediği basın toplantısında, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) sebebiyle yurt dışında toplam 32 Türk vatandaşının hayatını kaybettiğini açıkladı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, dünyayı saran yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele kapsamında alınan tedbirler hakkında bir basın toplantısı düzenledi.

Bakan Çavuşoğlu’nun konuşmasından satır başları;

” NATO Dışişleri Bakanları toplantısı videokonferans ile gerçekleştirilecek.

Yarın NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile videokonferans ile görüşeceğim.

11 seferle 8 ülkeden toplam 2 bin 721 öğrencimiz daha Türkiye’ye getirildi. 14 gün karantinaya alındılar.

Türkiye’deki diğer ülkelerin vatandaşları da kendi ülkelerine geri dönüyor.

“YURT DIŞINDA TOPLAM 32 VATANDAŞIMIZ HAYATINI KAYBETTİ”

Virüs nedeniyle yurt dışında 32 vatandaşımız hayatını kaybetti. Yurt dışındaki vatandaşlarımızın canları bizim için kıymetlidir. Lütfen evlerinizden dışarı çıkmayın.

“69 ÜLKEDEN YARDIM TALEBİ GELDİ”

69 ülkeden tıbbi malzeme talebi geldi. 17 ülkeye tıbbi malzeme gönderdik. Dün İspanya Dışişleri Bakanı ile bir görüşmemiz oldu. Kendilerinin de bizden maske talebi oldu. Oluşturulacak bir koordinasyon merkezi veya fona gereken katkıyı sağlarız. İnsani konularda birinci sırada olan bir ülkeyiz. Dünyanın en zengin değil ama en cömert ülkesiyiz. Uluslararası toplumun işbirliği içinde olması gereken bri dönemdeyiz.

65 YAŞ ÜSTÜNE SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI

Özellikle yaşlıların öldüğünü dikkate alırsak, 65 yaş üstü vatandaşlarımız dışarı çıkmamalı. İhtiyaçları polis ve zabıta tarafından karşılanıyor. Sosyal medyadaki görüntüler hepimizi üzdü. 65 yaş üstü vatandaşlarımız lütfen yasağa uysun. Sadece 65 yaş üzeri değil, dışarıda herhangi bir işi olmayan vatandaşlarımızın da sokağa çıkmaması gerekiyor.”

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

MHP Genel Başkanı koronavirüs konusunda kararlılık mesajı verdi

HIZLI YORUM YAP