Şaka değil salgın Çin'de binlerce bebeğin hayatını kurtardı | Sağlık
DOLAR

32,5419$% 0.24

EURO

34,7835% 0.08

STERLİN

40,6303£% 0.32

GRAM ALTIN

2.490,46%1,16

ÇEYREK ALTIN

4.255,00%0,44

a

Şaka değil salgın Çin’de binlerce bebeğin hayatını kurtardı

Çin’den yayılıp dünyayı esir alan virüs salgını sonrasında vaka sayıları ve ölümler maksimum derecede artmıştı, bilim adamlarının yaptığı araştırmalarda hayatın durması ile Çin’deki hava kirliliğinde düzelme oldu. Bu nedenle yaşanan bebek ölümlerinde de sayı düştü.

Bilim insanları 130’un üzerinde görülen yeni tip corona virüs (Covid-19) salgının küresel çapta hava kirliliğini azaltarak, virüsün ilk ortaya çıktığını Çin’de binlerce hayatı kurtardığını açıkladı. Avrupa Uzay Ajansı (ESA) ve Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Ajansı (NASA)’nın paylaştığı uydu görüntüleri Ocak ayından bu yana hava kalitesindeki belirgin değişmeyi gözler önüne serdi.

Türkiye dahil 130’un üzerinde ülkede görülen yeni tip corona virüs (covid-19) salgını nedeniyle vaka sayısı 250 bine yaklaştı, ölü sayısı 10 bini geçti.

Corona virüs tedbirleri kapsamında fabrikalarda üretim durdu.Trafik ortadan kalktı. İnsanlar sokaklardan çekildi. Caddeler bomboş kaldı.Bu durumun belki de tek olumlu yanı çevreye olan etkisi.

Çin ve İtalya’da hava kirliliğinde belirgin bir düşüş var. Avrupa Uzay Ajansı’nın çektiği uydu görüntüleri, kirliliğin ne kadar azaldığını net bir şekilde gösteriyor.

Uydu görüntüleri Ocak ayından bu yana hava kalitesindeki belirgin değişmeyi gözler önüne serdi

Videoda Ocak ayından bu yana Türkiye’nin bir kısmının yer aldığı İtalya ve çevresindeki bölgelerde nitrojen dioksit değişimindeki kademeli azalma gösteriliyor.

20 Aralık -16 Mart tarihleri arasında Çin’in bütün kentlerinde hava kirliliği azaldı. Nitrojen dioksit oranında büyük düşüş görüldü. Özellikle fabrika ve endüstriyel tesislerin kapanması kirliliğin azalmasında etkili oldu. Ancak, uzmanlar salgının bitmesinin ardından hava kirliliğinin önceki seviyeye dönebileceği konusunda uyardı.

BİNLERCE BEBEĞİN HAYATI KURTULDU

Stanford Üniversitesi’nden araştırmacılar Çin’da hava kirliliğinin azalmasının prematür bebeklerde hava kirliliğine bağlı ölümü azalttığını söyledi. Yani buna göre, coronavirüs salgını Çin’de yaşlıların ölmesine neden olurken, binlerce prematüre bebeğin hayatta kalmasını sağladı.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Türkiye ve dünyada vaka sayıları artmaya devam ediyor

HIZLI YORUM YAP