Van'da 3 kişi CORONA virüs şüphesi | GÜNDEM
DOLAR

32,4980$% 0.15

EURO

34,8061% 0.22

STERLİN

40,5777£% 0.29

GRAM ALTIN

2.487,90%1,06

ÇEYREK ALTIN

4.230,00%0,25

a

Van’da 3 kişi CORONA virüs şüphesi

Van’da 3 kişi CORONA virüs şüphesi

Van İl Sağlık Müdürlüğü resmi adresinden yapılan açıklama’da ” Van’ın Saray, İran arasında giriş çıkışların sağlandığı, Kapıköy Gümrük Kapısın’dan ilimize gelen herkesin sağlık muayenesi yapılıyor. İlimizde şu an bir korona virüsü hastası mevcut değildir. Ayrıca İran’dan ilimize ambulans ya da başka bir yolla hasta kabulü yapılmamaktadır”

VAN’DA İRAN’DAN GELEN 3 TÜRK GÖZLEM ALTINDA

Van’da İran’dan gelen 3 Türk vatandaşı, yüksek ateş sebebiyle şüpheli olarak hastanede tedavi altına alındı. 3 Türk vatandaşında korona virüs ile alakalı araştırma başlatıldiği bildirildi. Hakkari’de yüksek ateşli çocuk ile annesi de Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi. Yetkililer 5 kişinin tedavi ve gözlem altında olduğunu ifade etti.

İran’da korona virüs vakasın’da İran kaynaklarına göre 8 can kaybı yaşanmasının ardından, Van’da teyakkuz durumuna geçildi. Bugün öğle saatlerinde, Saray,Kapıköy Gümrük Kapısın’dan İran’dan Türkiye’ye gelen 3 Türk’te yüksek ateş görülmesi nedeniyle şahıslar tedbir ve gözlem amaçlı ile Sağlık Bilimleri Üniversitesi Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi’ne getirilerek tedavilerine başlandı .

ANNE VE ÇOCUĞUN SAĞLIK DURUMU 

Hakkari’de bir anne ile çocuğunda  ateş seviyelerinin olağan dışı durum da olması nedeniyle bölge hastanesine sevk edildikleri öğrenildi. Annenin sağlık durumunun iyi’ye gittiği , fakat olağan dışı yüksek ateşi devam eden çocuğun tedavisinin devam ettiği bildirildi.

İran ise corona’dan ölen kişilerin sayısını kamu oyuna açıklamayacağını söyledi.

Yazar : Raif YAVUZYILMAZ

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

TERÖRİSTLERE İSTANBUL’DA SKANDAL ANMA TÖRENİ

HIZLI YORUM YAP