İnternete CV yükleyenler dikkat! Yüksek paralar ödemek zorunda kalabilirsiniz | GÜNDEM
DOLAR

32,5736$% 0.09

EURO

34,9441% 0.19

STERLİN

40,6682£% 0.15

GRAM ALTIN

2.424,78%0,08

ÇEYREK ALTIN

4.053,00%0,05

a
  • Baykuş Haber
  • GÜNDEM
  • İnternete CV yükleyenler dikkat! Yüksek paralar ödemek zorunda kalabilirsiniz

İnternete CV yükleyenler dikkat! Yüksek paralar ödemek zorunda kalabilirsiniz

TÜÇEDEF Genel Başkanı İlhan, son zamanlarda iş arayanları veya çalışanları mağdur bırakacak bir olayı paylaştı. İlhan yaptığı açıklamada CV hazırlama platformlarına online ortamda kişisel bilgilerini kesinlikle verilmemesini tavsiye, ederken açıklamayı yaptı. “Özellikle tüketiciye bir malın detaylı özelliklerini vermeyen, en önemlisi ile bu bilgileri saklayarak vatandaşı borçlu duruma düşüren bankaşarı, dolayısıyla tüketicinin kişisel bilgilerine de sahip olduğunu varsayarsak kolaylıkla icra takibi başlatarak fahiş fiyatlarda ödeme alıyor” söylemlerinde bulundu.

CV VURGUNU İLE TÜKETİCİDEN ZORLA PARA TAHSİL EDİYORLAR

TÜÇEDEF Genel Başkanlığı görevinde bulunan Osman İlhan yaptığı açıklamalara şöyle devam etti, son karşılaştıkları ve bir çok kişiden şikayet aldıkları konu  tüketicilerin farkında ve haberi  bulunmadan sistemde bulunan kişisel bilgilerinin, CV hazırlama programlarının art niyetli kişiler tarafından dağıtılarak şuç işlendiğini söyledi. Tüketicinin  ise bundan habersiz herhangi bir işe başvuru aşamasında CV’ye ihtiyaç duymasının ardından habersizce bilgilerini yanlış kişilerin ellerine teslim ettiğini ifade eden İlhan, bu CVnin temini için internet sitelerinden “online” doldurma yöntemiyle faydalanan vatandaşların otomatik olarak bu tehlikenin başlangıcı olan ve bu suçu işleyenlerin CV bankalarına üye olduğunu ve bundan habersiz olduklarını söyledi.

BU GİBİ ADRESLERE KESİNLİKLE KİMLİK BİLGİLERİNİZİ YÜKLEMEMELİSİNİZ

İlhan, bu yapılanların nasıl bir sürecte işlediğini şu şekilde anlattı ve bilgi verdi: Bir tüketici işe girmek veya iş başvurusu yapmak için CV hazırlaması lazım, bunun için online ortamda arama yaıyor ve tüm bilgilerini bu sitelere yüklemiş oluyor, tüketici bu durum sonrasında bilgilerinin silindiğini ve kimsenin ulaşamayacağını sanıyor ama Kimlik numarasından tutun telefon numarası ve adresine kadar bütün bilgilerini bu kişilere elleri ile teslim etmiş oluyor. CV bankası bunu fırsat bilip bir süre sonra tüketicimizden fahiş fiyat isteyerek, ‘CV bankamıza üye oldun, şu pakete üye oldun’ gibi saçma sapan bahanelerle uyarılar gönderiyor. CV bankaları, daha sonra o bedeli alabilmek adına dolandırdıkları bu tüketicileri icraya veriyor.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

İstanbul’da otobüs durağa daldı! Ağır yaralılar var

HIZLI YORUM YAP