Rusya petrol konusunda uyardı: Olan sadece bize olmayacak! | EKONOMİ
DOLAR

32,4379$% 0.06

EURO

34,4704% -0.11

STERLİN

40,3805£% -0.01

GRAM ALTIN

2.485,37%0,10

ÇEYREK ALTIN

4.221,00%0,02

a

Rusya petrol konusunda uyardı: Olan sadece bize olmayacak!

Dünya’da petrol indiriminin ardından Rus ve ABD şirketleri zarar açıklamıştı, Sonrasında Rus petrol şirketi Lukoil’in yaptığı açıklamada petrol piyasalarındaki indirim ve fiyat savaşlarının Rusya’dan sonra Suudi Arabistan’ı yoracağını ve düşüşünü belirterek, 2022 yılından sonra bundan herkes etkilenecek dedi.

Lukoil’in aynı zamanda ana ortaklarından olan Fedun, Rus RBK kanalına verdiği mülakatta, küresel petrol piyasalarında yaşanan gelişmelere dair değerlendirmelerde bulundu.

Fedun, küresel piyasalarda düşen petrol fiyatlarına ilişkin olarak, “Değerlendirdiğimiz senaryolara göre, 35 doların altındaki fiyatlarda Rusya’nın petrol üretimi 2022’den itibaren düşmeye başlayacak.” ifadesini kullandı.

Fiyat savaşlarından en çok etkilenen ülkelerin Rusya ve Suudi Arabistan olacağını savunan Fedun, “Sıradaki konu rezervlere ve ekonomik potansiyellerine gelecek. ABD, Çin, Hindistan ve Avrupa ülkeleri ise fayda sağlayacak. Hane gelirleri yüzde 2 artacak.” değerlendirmesinde bulundu.

Rusya ile Suudi Arabistan arasında yapılması gereken müzakerelere de değinen Fedun, “Suudi Arabistan ile tekrar anlaşmamız gerek ancak bunu gerçekleştirebilmek için önce aramızdaki anlaşmayı bozan kötümserlikten kurtulmak gerekiyor.” diye konuştu.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Coronavirüs fırsatçıların iştahını kabartmaya başladı

HIZLI YORUM YAP